Masinile de peste 7,5 t care nu indeplinesc conditiile de poluare minim Euro 1 nu pot circula in Baia Mare – Hotararea, valabila din 2009, este incalcata zilnic

In anul 2008, consilierii baimareni au adoptat o hotarare care prevede interzicerea circulatiei pe raza Municipiului Baia Mare a autovehiculelor cu un gabarit mai mare de 7,5 tone care nu indeplinesc conditiile de poluare minim Euro 1. Initiatorul proiectului a fost consilierul Vasile Vlasin, a carui propunere s-a adoptat in unanimitate, hotararea intrand in vigoare de la 1 ianuarie 2009. Pentru autovehiculele apartinand URBIS, Drusal, Serviciului Ambient Urban si Serviciului de Administrarea Patrimoniului, aceasta se aplica incepand cu 1 ianuarie 2010.

La aproape un an si jumatate de la intrarea in vigoare a acestei hotarari, ea nu este respectata. In primul rand, nu exista panouri de avertizare in acest sens pe strazile din Municipiu sau la intrarea in localitate, iar apoi, nu exista nicio modalitate de verificare si sanctionare a soferilor care circula pe astfel de masini de mare tonaj care nu se incadreaza in conditiile de poluare minim Euro 1. Pana acum, nici Comisia de circulatie care functioneaza in cadrul Primariei si nici Politia nu au intreprins nimic in acest sens.

ZiarMaramures.ro

Distribuie articolul
Adaugă un comentariu