Maramuresul sub asediul ninsorilor: Circulatia pe drumurile din judet, blocata de masini derapate

De cateva ore, ninge viscolit in majoritatea regiunilor din Maramures. Pe DN 18, in Pasul Gutai, stratul de zapada depus pe carosabil masoara intre 2-3 cm. Din cauza ninsorii viscolite, vizibilitatea, pe anumite portiuni, este redusa, pana la 100 de metri. Pe drum s-au aflat patru TIR-uri care nu sunt incarcate cu marfa si nu au aderenta pe carosabil. Politistii rutieri si angajati de la sectia de drumuri nationale au intervenit si au fost tractate de catre utilaje ale sectiei de drumuri nationale.

Un echipaj al Serviciului Politiei Rutiere patruleaza in Pasul Gutai, supraveghind modul in care se desfasoara traficul rutier. De asemenea, sunt doua echipaje, la urcarea dinspre Baia Sprie si satul Mara, care nu permit accesul in Pasul Gutai a autovehiculelor de mare tonaj, echipate necorespunzator pentru trafic in conditii de iarna

Si pe DJ 184, pe sectorul Baia Sprie-Cavnic, sunt anumite sectoare de carosabil, cu zapada ce are grosimea pana la 3 cm. Circulatia rutiera a fost perturbata, din cauza unor autovehicule echipate cu cauciuri de vara. Au intervenit operativ pentru dirijarea circulatiei politisti de la Serviciul Politiei Rutiere si angajati de la sectia de drumuri nationale pentru restabilirea situatiei.

Si la Borsa, pe DN 18 ninge viscolit, vizibilitatea fiind sub 60 de metri, din cauza ninsorii viscolite si fenomenului de ceata. Si pe DJ 184 traficul a fost perturbat, datorita unor autovehicule care au derapat. Situatia a fost restabilita, cu sprijinul politistilor si angajatilor societatilor de drumuri nationale.

„In calitate de presedinte al Comitetului Judetean pentru Situatii de Urgenta, prefectul Sandu Bombonel Pocol a solicitat ca toate utilajele de deszapezire ale societatii de drumuri nationale si judetene sa actioneze pentru curatirea drumurilor publice de zapada si imprastierea de material antiderapant”, a precizat Dan Buca, purtator de cuvant al Prefecturii Maramures.

Soferilor li se recomanda sa circule cu prudenta, sa pastreze o distanta corespunzatoare fata de ceilalti particanti aflati in trafic, sa nu bruscheze comenzile volanului si sa isi adapteze viteza la conditiile meteorologice si cele din trafic.

ZiarMaramures.ro

Distribuie articolul
Adaugă un comentariu