Maramuresul in flacari: Mai multe incendii au izbucnit in noaptea precedenta in localitatile din judet

Noapte plina pentru pompierii maramureseni. Acestia au avut parte de mai multe interventii in localitatile din judet, intr-un interval de numai cateva ore. Prima dintre solicitari a vizat incendiul izbucnit in Tautii Magheraus, unde au ars mai multe hectare de vegetatie uscata. Interventia pompierilor, intr-un loc greu accesibil, a facut ca flacarile sa nu extinda la doua cabane de lemn aflate in apropiere.

Arderile necontrolate le-au dat batai de cap si pompierilor Garzii de Interventie Borsa, chemati in ajutor pe strada Toroioaga din localitate. Focul a afectat o suprafata de 0,7 hectare. In jurul orei 21.40, pompierii Garzii de Interventie Bogdan Voda au fost chemati la un incendiu declansat pe un deal din apropierea localitatii, la circa 2 kilometri de drum. A fost afectata o suprafata de 1 hectar de vegetatie uscata.

La 22:17, s-a dat alarma la  Garda de Interventie Somcuta Mare. Un localnic din satul Finteusul Mare a observat ca la o palincie din localitate a izbucnit un incendiu. Pompierii au luptat aproape o ora cu flacarile. A ars acoperisul din carton asfaltat si tabla intinsa pe o suprafata de aproape 20 de metri patrati. Incendiul s-a declansat, cel mai probabil, din cauza cosului de fum neprotejat termic fata de materialele combustibile din jur.

Ultima interventie a fost executata de pompierii Detasamentului Baia Mare, in dimineata zilei de miercuri, la ora 04:20. Ei au stins rapid un incendiu declansat la un tomberon din municipiu. Au ars circa 300 de kilograme de deseuri.

ZiarMaramures.ro

Distribuie articolul
Adaugă un comentariu