- ADVERTISEMENT -
Ad imageAd image

Maramureșul din nou în frunte la mobilizare și implicare: mii de participanți la cea mai mare acțiune de ecologizare Let’s Do It, Romania 2023!

Cea mai mare mișcare civică de ecologizare s-a încheiat cu succes.

Sâmbătă, 16 septembrie, județul a fost împânzit de mii de voluntari care au adunat tone de gunoaie într-o singură zi. Conform statisticilor date de către organizatorii județeni-Garda Ecologică Baia Mare, numărul participanților s-a ridicat la aproape 12.000.

“Doresc să mulțumesc tuturor voluntarilor, din punctul de vedere al participării evenimentul a fost un succes, dar pe de altă parte vorbim de gunoaie, cantități mari de mizerii aruncate cu bunăștiință de o categorie de cetățeni, care în continuare nu respectă legislația specifică și mediul înconjurător:

-41 de primării implicate : Baia Mare, Repedea, Botiza, Ariniș, Sarasău, Baia Sprie, Oarța de Jos, Copalnic Mănăștur, Valea Chioarului, Sighetu Marmației, Dragomirești, Seini, Cavnic, Mireșu Mare, Groșii Țibleșului, Tăuții Măgherăuș, Asuaj, Tg. Lăpuș, Bogdan Vodă, Ieud, Băița, Remeți, Câmpulung La Tisa, Coltău, Bicaz, Lăpuș, Recea, Vișeu de Sus, Coroieni, Satulung, Fărcașa, Băsești, Finteușu Mic, Gârdani, Ulmeni, Coaș, Vadu Izei, Șieu și Rona de Sus.

-Instituții și organizații: aproape toate unitățile școlare din județ, Direcția Silvică Maramureș, Jandarmeria Maramureș, Serviciul Județean de Ambulanță, Poliția, ISU Maramureș, Apele Române, Garda de Mediu, Agenția de Mediu, reprezentanți ai Prefecturii Maramureș, Consiliului Județean, Ocolul Municipal Baia Mare, SC Urbis, ADI DEȘEURI MARAMUREȘ, SC VITAL”, a transmis Pop Silvia, coordonator județean, președinte Garda Ecologică Baia Mare.

ZiarMM

Distribuie articolul
Adaugă un comentariu