- ADVERTISEMENT -
Ad imageAd image

Maramuresean cercetat de DIICOT pentru contrabanda cu arme provenite din Spaniaa

Tot mai multi maramureseni detin arme fara autorizatie. In ultimele zile, politistii au identificat trei cazuri de persoane care detineau ilegal arme neletale.

In statul Buciumi, apartinand de Somcuta Mare, a fost identificat un barbat care detinea fara drept o arma neletala de tir sportiv cu aer comprimat. In urma verificarilor, politistii au stabilit ca Vasile O., in varsta de 53 de ani, a cumparat arma in anul 2009 din Spania si a adus-o clandestin in tara in luna decembrie 2009 prin Vama Petea, jud. Satu Mare.

Arma a fost ridicata de politisti in vederea expertizarii si continuarii investigatiilor. Cercetarile continua, sub directa coordonare a procurorului D.I.I.C.O.T. – Biroul Teritorial Maramures, sub aspectul comiterii infractiunilor de contrabanda calificata si detinere fara drept de arma neletala supusa autorizarii.

Un alt caz este cel al unui maramuresean din Sabisa. Marcel B., in varsta de 42 de ani, din localitate, a fost identificat de politistii de la Serviciul Arme, Explozivi, Substante Periculoase ca avand asupra sa o arma neletala scurta, de tir sportiv, cu aer comprimat, detinuta fara drept.

Barbatul nu este autorizat pentru a detine, purta si folosi arme si munitii neletale supuse autorizarii. Verificarile efectuate de politisti au stabilit ca Marcel B. a cumparat arma in anul 2004, de la un magazin specializat din municipiul Baia Mare, in scop de agrement, si nu a facut demersurile necesare pentru a intra in legalitate.

Ulterior, arma a fost confiscata. Barbatul este acum cercetat sub aspectul comiterii infractiunii de detinere fara drept de arma neletala supusa autorizarii.

De asemenea, politistii maramureseni l-au identificat pe Ioan R., in varsta de 46 de ani, din localitatea Coruia, de la care au ridicat o arma neletala de tir sportiv cu aer comprimat. Barbatul nu este autorizat pentru a detine, purta si folosi arme si munitii neletale si nu are permis de arma. Politistii au stabilit ca suspectul a cumparat arma in anul 2002, dar nu a facut demersurile necesare pentru a intra in legalitate. Arma a fost ridicata in vederea continuarii cercetarilor si expertizarii.

Politistii continua cercetarile sub aspectul comiterii infractiunii de detinere fara drept de arma neletala supusa autorizarii.

Distribuie articolul
Adaugă un comentariu