Maramureș: Descinderi la persoane bănuite de comiterea de infracțiuni silvice

lemnMiercuri, 19 mai, poliţişti Serviciului de Ordine Publică din cadrul Inspectoratului de Poliție al Județului Maramureș au pus în executare șapte mandate de percheziţie domiciliară, la sediile și punctele de lucru ale unor firme și la sediile unor ocoale silvice, de pe raza județelor Maramureș și Satu Mare, care, în perioada iulie 2018 – martie 2019, au tăiat și sustras fără drept de pe raza comunei Remeți 371 de arbori de pe picior, nemarcați, cu un volum de 981 mc și o valoare de 581.185,5 lei.

Mandatele de percheziție au fost emise de Judecătoria Sighetu Marmației, iar activitățile s-au desfășurat într-un dosar penal în care se fac cercetări pentru comiterea de infracțiuni silvice.

Activitățile desfășurate ieri, 19 mai, de polițiștii Serviciului de Ordine Publică s-au realizat cu sprijinul polițiștilor Serviciului de Investigare a Criminalității Economice, Serviciului Criminalistic, Serviciul de Acțiuni Speciale și a celor din cadrul Inspectoratului de Poliție al Județului Satu Mare. De asemenea, la activități au participat și specialiști din cadrul Gărzii Forestiere Cluj și Direcției Silvice Maramureș.

Cu ocazia perchezițiilor desfășurate ieri au fost ridicate documente și înscrisuri care ar putea conduce la probarea activității infracționale. De asemenea s-a dispus indisponibilizarea în vederea confiscării a 150,9 m.c. material lemnos, în valoare de 28.901,5 lei, conform IPJ.

Cercetările sunt continuate în cauză pentru documentarea întregii activități infracționale, sub coordonarea procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Sighetu Marmației, urmând a fi propuse măsuri legale.

ZiarMM 

Distribuie articolul
Adaugă un comentariu