- ADVERTISEMENT -
Ad imageAd image

MARAMUREȘ – Controale ITM în supermarketuri și hipermarketuri

Timp de mai multe zile inspectorii de muncă din cadrul Inspectoratului Teritorial de Muncă a județului Maramureș au desfășurat controale în supermarketuri și hipermarketuri din județ. Potrivit ITM Maramureș, în perioada 11-15 martie 2024 Inspecția Muncii, prin inspectoratele teritoriale de muncă, a desfășurat o campanie națională de control pentru verificarea modului în care sunt respectate prevederile legale privind încheierea și executarea contractelor individuale de muncă precum și prevederile legale privind cerințele minime de securitate și sănătate în muncă de către angajatorii care desfășoară activitatea în centre comerciale (supermarket, hipermarket) în domeniul „ Comerț cu amănuntul cu excepția autovehiculelor și motocicletelor”- cod CAEN 47.

„La nivelul județului Maramureș, în domeniul relațiilor de muncă au fost controlați un număr de 27 de angajatori, fiind constata un număr de 23 de neconformități, pentru care au fost dispuse măsuri de remediere. Au fost aplicate 4 sancțiuni contravențilonale respectiv 1 avertisment  și 3 amenzi în valoare de 5.500 lei.

În domeniul securității și sănătății în muncă au fost controlați un număr de 24 de agenți economicii fiind constatate un număr de 11 neconformități, pentru care au fost dispuse măsuri de intrare în legalitate și au fost aplicate 11 sancțiuni contravenționale sub forma avertismentului”, a anunțat ITM Maramureș.

Dragoș HOJDA

Distribuie articolul
Adaugă un comentariu