MARAMUREȘ – Anunț pentru beneficiarii pensiei de urmaș. Ce trebuie să știe aceștia

Ne pregătim de un an nou școlar, iar de fiecare dată Casa Judeţeană de Pensii Maramureş aduce la cunoştinţă faptul că, elevii urmaşi, care au împlinit vârsta de 16 ani, au obligația să prezinte, până la data de 25 septembrie 2023, adeverința din care să rezulte că în anul școlar 2023 – 2024, urmează o formă de învățământ organizată potrivit legii.

„În cazul nedepunerii adeverinței, pensia de urmaș aferentă lunii octombrie 2023 se reține de la plată. Studenții urmași, în vârstă de până la 26 de ani, au obligația după caz, să transmită/depună la sediul Casei de Pensii Baia Mare sau Casa Locala Sighetu Marmaţiei – până la data de 25 septembrie 2023- o declarație pe propria răspundere privind continuarea studiilor. În cazul nedepunerii declarației, până la data de 25 septembrie 2023, pensia aferentă lunii octombrie va fi reținută de la plată, potrivit procedurii. Elevii/stundeții trebuie, de asemenea, să prezinte Casei de Pensii Baia Mare sau Casei Locale Sighetu Marmaţiei – până la data de 25 octombrie 2023 – adeverința în original din care să rezulte că în anul universitar 2023-2024, urmează o formă de învățământ superior, organizată potrivit legii”, arată oficialii Casei de Pensii Maramureș.

Mai trebuie spus că în situația neprezentării până la data de 25 octombrie 2023 a adeverinței în original, pensia de urmaș aferentă lunii noiembrie va fi reținută de la plată.

Dragoș HOJDA

Distribuie articolul
Adaugă un comentariu