Manualul de istorie a Maramureșului a ajuns deja în 16 licee

Manualul de istorie a Maramureșului a ajuns deja în 16 licee din județ, anunță Ionel Bogdan, președintele Consiliului Județean.

Acesta urmează să fie distribuit către toate liceele din Maramureș, astfel încât elevii să aibă acces la informații despre istoria și cultura locală.

”Elevii maramureșeni pot studia acum istoria județului dintr-un manual specializat, un proiect derulat de Inspectoratul Școlar Județean Maramureș cu susținerea Consiliului Județean Maramureș, în anul școlar 2020-2021.

Acest manual a fost avizat de Ministerul Educației și aduce în prim-plan istoria și cultura locală, precum și tradițiile, obiceiurile și valorile specifice Maramureșului.

În prezent, manualul a ajuns la 16 licee din județ, respectiv la colegiile naționale și liceele teoretice, urmând a fi distribuit către toate instituțiile de învățământ secundar, clasele IX-XII, din Maramureș, pentru ca toți liceeni din județ să aibă acces la informațiile cuprinse în acest manual. Educarea tinerilor în spiritul valorilor locale este esențială pentru a construi generații atașate de locul în care s-au născut.

Mulțumesc tuturor celor implicați în redactarea și elaborarea manualului, fără de care această reușită nu ar fi fost posibilă!”, a spus Ionel Bogdan.

Vlad HERMAN

Distribuie articolul
Adaugă un comentariu