Mandatul primarului Cristian Anghel se incheie azi – Vineri, prefectul emite ordinul de eliberare din functie

In cursul zilei de vineri, prefectul Sandu Bombonel Pocol va semna ordinul de incetare de drept a mandatului primarului Cristian Anghel. „Institutia Prefectului a primit adresa de la Primaria Baia Mare, semnata de secretarul unitatii administrativ-teritoriale, Rodica Brad, prin care se comunica ca primarul municipiului resedinta de judet, Cristian Anghel a fost condamnat, prin sentinta instantei de judecata la 2 ani si 6 luni inchisoare, cu executarea sentintei. In adresa se mentioneaza ca Primaria si Consiliul Local Baia Mare nu a primit sentinta Curtii de Apel Cluj, ci doar se cunoaste ceea ce s-a publicat in mass-media”, a precizat Dan Buca, purtator de cuvant al Institutiei Prefectului Maramures.

De asemenea, Prefectura a primit de la instanta de judecata ordinul de interdictie pentru parasirea granitei tarii de catre primarul Cristian Anghel. In adresa este mentionat numarul dosarului si al sentintei de judecata prin care edilul baimarean a fost condamnat pentru savarsirea infractiunii de abuz in serviciu in forma calificata. De asemenea, s-a trimis si copia dupa mandatul de executare de indata de la Inspectoratul Judetean de Politie Maramures.

Ordinul de incetare de drept a mandatului va fi comunicat atat primarului Cristian Anghel, cat si Primariei si Consiliului Local Baia Mare.

ZiarMaramures.ro

Distribuie articolul
Adaugă un comentariu