MADR propune reducerea accizei la motorina pentru agricultură la 21 de euro/tonă

Ministerul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale propune reducerea accizei la motorina pentru agricultura la 21 de euro/tona, a declarat joi, la o conferinta organizata de federatia sindicala Agrostar, ministrul de resort, Mihail Dumitru.

Nivelul actual al accizei la motorina, majorat de la 1 ianuarie 2010, este de 347 de euro/tona.

Ministrul Agriculturii a precizat ca MADR a pregatit un proiect de hotarare de guvern privind reducerea accizei la motorina, care va intra in circuitul de avizare si ar putea fi aprobat intr-o luna, pentru ca facilitatea sa poata fi deja functionala in campania agricola de primavara.

Potrivit oficialului MADR, exista trei variante de reducere a accizei, la 100 de euro/1.000 litri, 60 euro/1.000 de litri, 21 euro/1.000 litri, iar decizia finala depinde de resursele bugetare. MADR ar dori, insa, ca reducerea sa fie cea maxima, la 21 euro/tona.

Pana in 2009, motorina pentru agricultura era subventionata cu un leu/litru, dar acest ajutor de stat a fost eliminat din 2010, a precizat presedintele Agrostar, Stefan Niculae.

El a declarat ca, in doua saptamani, Federatia Agrostar isi va relua protestele, pana se rezolva problema accizei la motorina si a ajutoarelor de stat.

‘Nu vom mai discuta pe zona de promisiuni. Nu vom mai iesi in strada decat atunci cand masura se va aplica efectiv, cand banii sunt deja in cont’, a spus Niculae.

agerpres

Distribuie articolul
Adaugă un comentariu