- Publicitate -
Ad imageAd image

Luni, proiectul legii educatiei va fi supus la vot in plenul Camerei Deputatilor

Ad imageAd image
Ad imageAd image

Proiectul legii educatiei, adoptat, vineri, de catre Comisia de invatamant, stiinta, tineret si sport a Camerei Deputatilor, va fi supus votului plenului, in sedinta de luni dupa-amiaza.

Intr-un comunicat al Ministerului Educatiei, Cercetarii, Tineretului si Sportului (MECTS), ministrul de resort, Daniel Funeriu, saluta implicarea Aliantei Nationale a Organizatiilor Studentesti din Romania (ANOSR) in cadrul lucrarilor Comisiei de invatamant a Camerei, cu privire la acest proiect de lege.

„Ceea ce au facut reprezentantii ANOSR de-a lungul celor doua saptamani de dezbateri este deopotriva laudabil si de urmat, iar rezultatele vorbesc de la sine. Desigur, exista si alte variante de activism studentesc, insa am dubii legate de eficienta acestor forme.

Raman in continuare adeptul principiului ca doar dialogul si logica argumentelor pot duce la rezultate palpabile si benefice pentru cei care le sustin, dar si pentru sistemul de invatamant in ansamblu”, spune ministrul Funeriu.

In urma propunerilor facute de ANOSR, aprobate si introduse de catre deputati, proiectul legii educatiei contine o serie de prevederi care intaresc principiul autonomiei universitare sau se refera la unele drepturi si facilitati acordate studentilor.

Printre aceste facilitati se afla posibilitatea ca subventia sa urmeze studentul in cazul transferului intre universitati, gratuitatea accesului la asistenta si servicii complementare sau cumularea burselor sociale cu alte tipuri de burse.

Potrivit MECTS, ministrul Funeriu le multumeste tuturor parlamentarilor din Comisia de invatamant pentru modul in care s-au implicat in dezbaterea acestui proiect de lege „vital pentru dezvoltarea invatamantului romanesc”.

El isi exprima speranta ca acesta va primi votul plenului Camerei Deputatilor, astfel incat proiectul sa-si urmeze „traseul legislativ firesc”.

Proiectul legii educatiei nationale, initiat de Guvern, a primit vineri dupa-amiaza, raport favorabil, cu amendamente, din partea Comisiei de invatamant a Camerei Deputatilor, cu 16 voturi pentru (PDL, UDMR, minoritati, independenti), 10 impotriva (PSD+PC) si cinci abtineri (PNL).

Camera Deputatilor este primul for legislativ sesizat cu acest proiect, urmand ca decizia finala sa fie luata de Senat.

agerpres

Distribuie articolul
- Advertisement -
Adaugă un comentariu