LUCRĂRI- Intervenție cu scafandri la barajul Strâmtori Firiza. Cand vor fi gata lucrările

Continuă lucrările care se desfășoară în această vară la barajul Firiza, iar băimărenii continuă a face fotografii la acest baraj, așa cum nu a fost văzut niciodată de mulți dintre noi. Apele Romane u anunțat că acțiunea scafandrilor are drept scop executarea unor lucrări la priza golirii de fund a barajului.
„Intervenția a fost condiționată de golirea (parțială) a acumulării. Odată cu această intervenție, se va finaliza și procesul de coborâre a nivelului apei din acumulare. Ridicarea nivelului în acumulare, adică până la nivelul normal de retenție va începe după extragerea batardoului de pe priza golirii de fund. Pe toată durata desfășurării acestor operațiuni, nu este afectată rezerva de apă din acumulare, alimentarea cu apă a populației fiind asigurată pentru toți beneficiarii care se alimentează centralizat din lacul Firiza.
Lucrările sunt necesare pentru funcționarea și exploatarea în siguranță a barajului și constau în repararea și reabilitarea hidroechipamentelor. Acestea se desfășoară sub atenta supraveghere a echipelor de specialiști de la Apele Române Someș-Tisa – Sistemul de Gospodărire a Apelor Maramureș și se vor finaliza în 16 decembrie”, precizează Apele Romane.
Dragoș HOJDA
Distribuie articolul
Adaugă un comentariu