Localnicii din Moisei, revoltati de perspectiva inchiderii unei scoli – Primarul afirma ca doar elevii a doua dintre clase ar putea fi trimisi la scoala de la centru

Localnicii din Moisei sunt ingrijorati ca una dintre scolile din comuna s-ar puta inchide incepand cu 1 septembrie 2010. Zilele trecute, acestia s-au aratat revoltati fata de desfiintarea clasei a V-a si trimiterea celor zece elevi la o alta scoala din comuna. De asemenea, elevii clasei I ar putea avea cursuri simultane la aceeasi scoala la care invata acum sau s-ar putea muta si ei la scoala – centru de comuna.

Revoltati de ideea desfiintarii celor doua clase si de perspectiva inchiderii scolii, parintii elevilor din cele doua clase au cerut explicatii primarului. Acesta a afirmat ca nu se pune problema inchiderii scolii, insa pentru mentinerea cursurilor la cele doua clase este nevoie de o suma de bani pe care Primaria Moisei nu si-o poate permite la ceasta ora.

„Pentru a mentine clasele la Scoala Nr. 4, avem nevoie de inca 600 milioane lei vechi pentru acoperirea fondului de salarii. Bani de care Primaria nu dispune la ora actuala. Asa ca am luat in calcul varianta mutarii elevilor clasei a V-a la centru, pentru ca e clasa cu cei mai putini elevi. Sunt doar zece. Iar in clasa I sunt sase. Dar la clasa I exista varianta cursurilor simultane, la aceeasi scoala”, a declarat primarul Toader Stetcu.

Acesta a mai spus ca masura se va aplica incepand cu luna septembrie, in cazul in care nu se vor gasi fonduri suficiente pentru acoperirea salariilor profesorilor. „Avem microbuz pe care il punem la dispozitia elevilor si ii transporta in fiecare zi la cursuri. Nu e nicio problema. Daca vom avea bani pe viitor, vom mentine cele doua clase in forma actuala, daca nu, va trebui sa mutam clasele incepand cu 1 septembrie”, a precizat Stetcu.

Ciprian DRAGOS

Distribuie articolul
Adaugă un comentariu