Liviu Pop, Sindicat Administratie Baia Mare: „La agentii si ministere sunt 70 de mii de oameni. Tot atatia suntem noi, la primariile din toata tara. Ei ar trebui sa fie 15 mii”

Reducerile salariale de 25% pentru bugetari anuntate de Traian Basescu a socat o intreaga tara. Sindicalistii sunt de-a dreptul siderati de masura luata, in conditiile recentelor negocieri avute cu Guvernul. Liviu Pop, presedintele Sindicatului din Administratie Baia Mare, spune ca masura nu a fost deloc una gandita.

„A fost un soc total. Prima reactie a fost ca Traian Basescu e prim ministru. M-am intrebat unde e Emil Boc. Agentiile centrale au datorii de 4 miliarde euro. E o masura heirupista si din topor”, afirma Pop.

El mai spune ca principalele reduceri trebuie sa inceapa cu restructurarea agentiilor si ministerelor, unde aparatele acestora numara tot atatia angajati cati sunt in primariile din intreaga tara.

„In administratia centrala se afla 70 de mii de angajati. Cam cati suntem noi, in cele 3.800 de primarii din tara. Ei ar trebui sa fie 15 mii, in ministere si agentii”, precizeaza Pop.

Ciprian DRAGOS

Foto: Ciprian DRAGOS

Distribuie articolul
Adaugă un comentariu