Liviu Pop are in buzunar solutia de reducere a cheltuielilor: Trei luni, toate salariile bugetarilor sa fie limitate la 10 milioane lei lunar – Beneficiu: 3 miliarde euro

Reducerile salariale anuntate de presedintele Traian Basescu au fost luate in devafoarea celor multi si in folosul unor angajati ai statului care au lefuri de lux. Sindicalistii considera ca daca s-a ajuns la concluzia ca masura cea mai eficienta pentru reducerea cheltuielilor statului este scaderea salariilor, pensiilor, ajutorului de somaj si a altor surse de venit, atunci cel mai mare aport ar fi trebuit adus din partea celor care au salarii mari.

Liviu Pop, presedintele Sindicatului din Administratie Baia Mare, are o solutie inedita pentru iesirea din aceasta situatie. Timp de trei luni, toate lefurile sa fie reduse la 10 milioane lei vechi.

„Eu as propune ca tot ce depaseste 1.000 de lei salariu sa fie dat la stat, timp de trei luni. Iar asta sa se aplice pentru toti bugetarii. De ce sa plateasca toti in mod egal pentru greselile unora? Pentru ca nu toti au dus tara in haosul in care este acum. De ce sa luam tot de la cei care nu au, cu pensii mici si venituri reduse sau de la someri? S-ar face o economie de peste 3 miliarde euro, in cele trei luni”, a calculat Liviu Pop.

Acesta afirma ca masura ar putea fi luata in urma organizarii unui referendum la nivel national.

Ciprian DRAGOS

Foto: Ciprian DRAGOS

Distribuie articolul
Adaugă un comentariu