- ADVERTISEMENT -
Ad imageAd image

LEGE ANTI-PETARDE – Petardele nu vor mai putea fi folosite după bunul plac al fiecăruia

Se cere o lege anti-petarde. Iniţiativa legislativă propune interzicerea deţinerii petardelor de către persoanele fizice, fiind introduse măsuri stricte pentru combaterea comerţului ilegal cu materiale pirotehnice. Potrivit proiectului de lege, poliţia va avea astfel pârghiile necesare pentru a lua măsuri atât în cazul antreprenorilor care importă petarde şi artificii, cât şi în cazul pieţei negre, al celor care le comercializează direct pe stradă.

Iniţiativa a fost depusă în aprilie 2022, fiind elaborată în colaborare cu societatea civilă, cu poliţişti şi pompieri, cu experţi în studiul sănătăţii şi a poluării aerului, cu biologi şi asociaţii de protecţie a mediului şi a animalelor. Proiectul a fost adoptat de Senat în iunie 2022. Apoi însă s-a împotmolit.

„Încă un Revelion cu petarde în România, cu accidentări ale copiilor, incendii şi traumatizarea tuturor animalelor de companie. Asta deşi există încă din 2022 un proiect de lege care le-ar fi eliminat. Între timp, copiii, bătrânii şi animalele suferă, iar recentul incendiu de la un mall din Cluj-Napoca ne arată că nu există limite pentru accidentele care pot apărea în urma utilizării petardelor”, declară deputatul Radu Molnar, iniţiatorul proiectului „Stop petarde !”.

Sunt mulți români care trag un semnal de alarmă cu privire la folosirea petardelor, mai ales că afectează atât oamenii, cât și animalele.

Dragoș HOJDA

Distribuie articolul
Adaugă un comentariu