LA PETEA – Maramureșean prins cu acte false. Încerca să ajungă la muncă în Germania

În Punctul de Trecere a Frontierei Petea s-a prezentat ieri, 9 noiembrie, pe sensul de ieșire din România, un maramureșean în vârstă de 55 de ani. Nimic anormal pană aici, doar că odată cu efectuarea formalităţilor pentru ieșirea din țară, la controlul efectuat de către polițiștii de frontieră s-a constatat că documentul de călătorie prezentat la control nu este unul autentic.

„Bărbatul a declarat ulterior că și-a pierdut cartea de identitate. Dar avea o copie xerox color a acestui document, pe care apoi a plastifiat-o și cu care s-a prezentat la controlul de frontieră în PTF Petea pentru a ieși din România. Maramureșeanul intenționa să ajungă în Germania pentru a-și găsi un loc de muncă. Acestuia nu i s-a permis continuarea călătoriei, fiind îndrumat de către colegii noştri către autorităţile compentente, pentru eliberarea unei cărţi de identitate.

Totodată, polițiștii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de uz de fals, urmând ca la finalizarea cercetărilor să fie dispuse măsurile legale ce se impun”, arată ITPF Sighetu Marmației.

Dragoș HOJDA

Distribuie articolul
Adaugă un comentariu