LA FEL CA ÎN LĂPUȘ – Un pădurar și soția sa atacați de hoții de lemne în curtea casei

Maramureșul a avut și el eroii lui, oameni care și-au dat viața pentru a proteja pădurea de hoții de lemne care nu se tem de nimeni și de nimic. Mafia lemnului are rădăcini adanci și este greu de combătut. Un caz oarecum asemănător a avut loc în județul Dambovița, comuna Biciurești, acolo unde un pădurar care a surprins hoții de lemne asupra faptului a fost atacat de aceștia chiar în curtea casei sale. Și soția pădurarului a avut de suferit. Pădurarul se află acum cu răni grave la spitalul din Targoviște.
„Din nefericire, încă mai întâlnim în România cazuri de violență împotriva celor care își fac datoria și apără pădurea. Cazul de la Dâmbovița este cu atât mai grav cu cât hoții de lemne au demonstrat că nu au nicio limită, au acționat în grup și au atacat chiar și familia pădurarului. Condamn cu fermitate acest tip de acte care depășesc orice limită a umanității și a rațiunii și voi urmări cu mare atenție ancheta organelor abilitate pentru că vreau să fiu sigur că toți cei care au atacat pădurarul din Dâmbovița, pentru simpul fapt că și-a făcut datoria, vor primi pedepsele meritate!
Tocmai pentru a combate acest tip de agresiuni asupra pădurarilor care își fac datoria chiar cu prețul vieții, am depus, în Parlament, un proiect de lege care prevede includerea personalului silvic, alături de polițiști și jandarmi, în categoria de personal pentru care ultrajul se sancționează cu pedepse sporite. Vrem astfel să ne asigurăm că personalul silvic, aflat zi și noapte în lupta cu hoții de lemne, va beneficia de statutul și de protecția pe care, iată, o merită cu adevărat! De îndată ce va fi adoptată modificarea legislativă pe care am propus-o, în cazul săvârșirii faptelor reglementate în alin. (1)-(3) din art. 257 Cod penal, asupra personalului silvic aflat în exercitarea atribuțiilor de serviciu sau în legătură cu exercitarea acestor atribuții, pedepsele prevăzute de lege vor fi majorate cu jumătate din cuantumul actual”, a declarat ministrul Mediului, Tanczos Barna.
Dragoș HOJDA
Distribuie articolul
Adaugă un comentariu