LA BARSANA – Bani europeni obținuți ilegal. Au fost prinși făptașii

Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul teritorial Cluj au dispus, luna trecută, trimiterea în judecată a doi inculpați pentru săvârșirea unor infracțiuni de participație improprie în forma complicității la folosirea sau prezentarea de documente ori declarații false, inexacte sau incomplete, dacă fapta are ca rezultat obținerea pe nedrept de fonduri europene, în formă continuată și de fals în înscrisuri sub semnătură privată, în formă continuată (comise în forma autoratului și a instigării).

Procurorii maramureșeni au stabilit că „în perioada 2015-2018, în contextul implementării proiectului – “Pensiunea turistică Bârsana”, cei doi inculpați ar fi pus la dispoziția beneficiarului mai multe documente false și inexacte (care atestau efectuarea unor lucrări la obiectivul de mai sus), pe care acesta din urmă le-ar fi depus fără vinovăție la Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale (A.F.I.R.)”. 

„Aceste demersuri ar fi avut ca rezultat obținerea pe nedrept, de către beneficiar, a unor fonduri nerambursabile în cuantum de 9.374 lei și încercarea de a obține suma de 234.925 lei (aferente Cererii de plată nr. 2) din fondurile UE.
În cauză nu s-au dispus măsuri asiguratorii, deoarece beneficiarul proiectului a restituit suma de bani obținută în condițiile de mai sus. Dosarul a fost trimis spre judecare la Tribunalul Maramureș”, precizează DNA.

Dragoș HOJDA

Distribuie articolul
Adaugă un comentariu