- ADVERTISEMENT -
Ad imageAd image

Jurnal de Euro: Primul examen pentru ”tricolori”

Naționala României debutează astăzi la Euro 2024, în meciul cu Ucraina, care va avea loc la Munchen, de la ora 16. E prima partidă din grupa E. Cea de a doua, dintre Belgia și Slovacia, e programată tot astăzi, la ora 19.

Oricum am învârti-o și cântări-o, hai să admitem că ”tricolorii” n-au căzut într-o grupă de speriat la acest turneu final. Ce am fi zis dacă ar fi nimerit în locul Albaniei, în grupa B, cu Spania, Italia și Croația? Așa, cu Belgia, Ucraina și Slovacia nu pare totuși misiune imposibilă să treci de faza grupelor. E drept, pentru asta naționala trebuie să arate un joc consistent, să pună osul la treabă și să creadă cu adevărat în șansa ei. N-ar strica nici puțin noroc, că nu degeaba se spune că și el face parte din jocul de fotbal.

Ucraina e o echipă închegată, cu jucători valoroși, fără îndoială. Analiștii din fotbal spun la unison că ne depășește în ceea ce privește valorile individuale. Așa o fi, dar să ținem cont că forța echipei poate depăși uneori valorile individuale ale adversarului.

O victorie cu Ucraina ar fi debutul ideal la Euro pentru ”tricolori”. La urma urmei nici un egal n-ar fi rău, dat fiind că ar menține șansele de a trece de grupă.

Să sperăm că naționala va prinde o zi bună, iar după meci vom fi bucuroși. Hai România! (H.I.)

Sursa foto: FRF

Distribuie articolul
Adaugă un comentariu