- ADVERTISEMENT -
Ad imageAd image

Jurnal de Euro: Nemții nu s-au zgârcit la goluri cu scoțienii

Euro 2024 s-a deschis cu un meci în care Germania părea că a înclinat terenul în fața porții Scoției. A fost 5-1 (3-0) pentru nemți, care chiar nu s-au zgârcit la dat goluri. Până și reușita scoțienilor a fost un autogol al Germaniei. Frumos din partea gazdelor turneului final să le facă un cadou simbolic adversarilor dat fiind că acestora părea să li se fi înfundat cimpoiul.

Lăsând gluma deoparte, Germania a arătat ca o echipă redutabilă, cu atacuri tăioase și posesie consistentă, așa că nu e de mirare că se numără printre favoritele la titlu. Scoția, în schimb, a părut o echipă oarecare, fără nerv, iar dacă o ține așa și-n următoarele meciuri o să plece de la Euro cu coada-ntre picioare.

În aceeași grupă A, astăzi se întâlnesc, de la ora 16, Elveția și Ungaria. La prima vedere pare un meci echilibrat, poate cu un plus pentru Elveția. Oricum, un eventual rezultat de egalitate n-ar face-o să sughită pe niciuna dintre competitoare în condițiile în care Scoția a sfeclit-o la scor.

Tot azi sunt programate și meciurile din etapa 1 din grupa B: Spania – Croația (ora 19) și Italia – Albania (ora 22). La casele de pariuri Spania e favorită. Însă un meci cu Croația nu e ușor pentru nicio echipă, oricât de galonată ar fi ea. Cât despre Italia, la ce grupă are, dacă nu va trece de Albania își cam complică existența. Să auzim de bine și de fotbal bun! (H.I.)

Sursa foto: UEFA Euro 2024

Distribuie articolul
Adaugă un comentariu