- ADVERTISEMENT -
Ad imageAd image

Junii Xelei asteapta (re)intilnirea cu Camp Nou

Suntem deja de cateva zile pe Costa Brava din apropierea Barcelonei. Jucam fotbal, facem shopping si plimbari pe malul Mediteranei. Asa cum va promiteam revenim acum cu rezultatele inregistrate la Cupa Marasme: U-11. CS Xela – CSS Gloria Arad 6-1 (Revesz 2, Szabo, Muresan, Grigore, Onea. Antrenor, Dan Cristea). U-13. CS Xela – SV Eppndorf (Germania) 5-0 (Pomean 3 si Vele 2. Antrenor, Emil Kemenes). U-15. CS Xela – TSV Berlin (Germania) 0-2, CS Xela – Westfalia Bochum 2-3 (Lacatus si Pomean. Antrenor, Cristian Boghdan), CS Xela – S.G. Bornheim 2-1 (Lacatus si Vancea).

La U-15, junii Xelei si-au incheiat participarea la turneul dotat cu Cupa Marasme 2010. Doar prima echipa din grupa se califica, iar baimarenii nu mai au nicio sansa de calificare. Ei vor avea doua zile de vacanta bine meritata. Pentru ceilalti continua lupta pentru cupe si medalii.

Dar cel mai mult asteapta copiii vizita de sambata din Barcelona. (Re)intilnirea cu Camp Nou este una care da emotii. Dar vom reveni la acest subiect. Pentru ca se apropie finalul periplului nostru frnacezo-spaniol, am dorit sa aflam si parerea celor care stau in spatele pregatirii sportivilor de la CS Xela Baia Mare. Adica a celor trei antrenori care au si facut deplasarea de la St. Giron si Barcelona.

Emil Kemenes: „Suntem pentru a doua oara la aceste turnee. Ne bucura faptul ca am reusit sa obtinem rezultate mai bune decat in 2009 si ca nu am facut Baia Mare si Maramuresul de rusine. Cupele din Franta, si speram cele din Spania, sa fie pentru toti confirmarea ca CS Xela a facut o propaganda buna pentru sportul din Maramures.

Pentru noi, aceste partide numeroase sunt deosebit de utile datorita faptului ca intr-un timp foarte scurt jucam foarte multe partide cu echipe puternice din intreaga Europa.”

Cristian Bogdan: „Din punctul meu de vedere, performanta cea mai mare este faptul ca am vazut bucuria copiilor la momentul in care au vazut atatea locuri frumoase ale Europei, satisfactia ca au reusit sa ajunga acolo (Monte Cralo, Coasta de Azur si Barcelona), toate aceestea incununate de ridicarea trofeelor cucerite.

Nu excludem nici meciurile disputate. Multe la numar. Experienta acumulata ne va ajuta in activitatea viitoare. Suntem multumiti si asteptam cu nerabdare reintilnirea cu cei dragi”.

Dan Cristea: „Avand in vedere ca noi cei mai mici fotbalisti de la CS Xela participam pentru prima oara la astfel de turnee, nici nu stiam la ce sa ne asteptam. Am jucat si la varste mai mari decit suntem noi si ma bucura comportamentul elevilor mei. Asta, fotbalistic vorbind.

Dar cel mai mult apreciem faptul ca piticii nostri au vazut obiectivele turistice din locurile in care am oprit. La varsta lor este o experienta de neuitat. Ma bucura ca avem sanse mari de calificare in turneul de la Pineda del Mar”. La ora la care scriem aceste randuri, doua dintre echipele clubului Xela se pregatesc pentru accederea in sferturile de finala. Speram ca pe viitor sa anuntam noi trofee de aici din Barcelona. Vom reveni

Radu TOLAS, director sportiv CS XELA Baia Mare

Distribuie articolul
Adaugă un comentariu