Jandarmeria Maramureș a plantat 171 de stejari

Vineri, 2 aprilie, Jandarmeria Maramureș a plantat 171 de stejari într-o zonă forestieră din Băița.

Activitatea a fost organizată în contextul celor 171 de ani de la înființarea Jandarmeriei Române.

”Am plantat astăzi 171 de stejari. Numărul lor nu este ales întâmplător și reprezintă cei 171 de ani, pe care îi sărbătorim, anul acesta, de la înființarea Jandarmeriei Române.

Alături de noi au fost reprezentanți ai Direcției Silvice Maramureș, ai Ocolului Silvic Tăuții Măgherăuș, ai asociației EcoLogic din Baia Mare, un grup de elevi și profesori din cadrul Colegiului Tehnic ,,C.D. Nenițescu” din Baia Mare. Acțiunea a avut loc într-o zonă forestiereră, situată pe raza localității Băița, unde am împădurit o suprafață de 1,8 ha. Reprezentanții Ocolului Silvic Tăuții Măgherăuș ne-au pus la dispoziție materialul săditor, au asigurat cei 171 de puieți, logistica ( sape de munte, galeti) și asistența tehnică.

Scopul campaniei este acela de a determina cât mai multe persoane să participe în mod voluntar la asemenea activități, deoarece prin plantarea de puieți putem aduce un beneficiu important locuitorilor din comunitatea noastră. Activitatea s-a desfășurat cu respectarea normelor privind prevenirea și limitarea răspândirii virusului SARSCoV2”, a spus maiorul Radu Vasile Nicolae, purtătorul de cuvânt al IJJ Maramureș.

Vlad HERMAN

Distribuie articolul
Adaugă un comentariu