Ironia sortii: Mancarea primita de Anghel in penitenciar este gatita de liberalul Fodo, la cantina societatii de la care primarul nu a vrut sa cumpere blocul

Primarul Cristian Anghel se afla in prezent in Penitenciarul Baia Mare. Ironia sortii face ca mancarea pe care o primeste zilnic sa fie preparata la cantina societatii de la care a pornit dosarul sau la DNA. Mai mult, administratorul cantinei este un… liberal.

Blocul Horea 46 A, din Baia Mare, achizitionat in anul 2006 de Primarie cu suma de 544.500 euro a fost cumparat de Chira Liviu de la SC Cuprom. Societate care l-a scos la vanzare cu cativa ani inainte. Mai multi reprezentanti ai conducerii Cuprom au fost citati in dosar, iar declaratiile lor nu i-au fost intotdeauna favorabile lui Cristian Anghel. Ceea ce a contat mult in rechizitoriul DNA si, ulterior, in sentinta de la Cluj, prin care primarul a fost condamnat penal.

Insa nici in inchisoare Anghel nu scapa de imaginea fostului Combinat Phoenix. Mancarea pe care o primeste zilnic este preparata la cantina Cuprom, aflata la intrarea in curtea intreprinderii. Cel care a gestioneaza activitatea cantinei este omul de afaceri liberal Ioan Fodo, fost consilier local PNL. In baza unui contract incheiat intre firma sa de catering si Penitenciarul Baia Mare, liberalul Fodo asigura hrana zilnica a detinutilor. Asa s-a ajuns ca Fodo sa ii prepare mancarea fostului sau sef pe linie de partid.

Legat de contractul de inchiriere dintre Cuprom si Ioan Fodo, exista o poveste si mai interesanta. In toamna anului 2007, cand alesii locali isi dadeau avizul pentru aducerea unei instalatii de prelucrare a deseurilor de cupru la SC Cuprom tocmai din Germania (unde instalatia respectiva era scoasa din uz din cauza faptului ca polua foarte tare), Ioan Fodo a fost unul dintre consilierii care s-au opus, militand pentru un aer curat in Baia Mare. Brusc, in ziua decisiva, aceea in care s-a votat cu 13 – 12 pentru aducerea instalatiei, Fodo a avut un vot hotarator. Si a votat pentru instalatia adusa de Cuprom.

Deloc intamplator, tocmai atunci a cazut la intelegere cu conducerea societatii, pentru a primi cantina respectiva. Evident, niciun efort nu ramane nerasplatit. Astfel ca Fodo si-a primit partea pentru votul favorabil. S-a incheiat contractul de inchiriere, pentru ca niste acte trebuiau semnate. Care dintre liberali s-ar fi gandit atunci ca intr-o zi cantina lui Fodo ii va trimite de mancare lui Cristian Anghel tocmai la Penitenciar?

In repetate randuri, detinutii s-au plans de slaba calitate a mancarii furnizate de Fodo. In unele cazuri, aceasta a fost alterata si imposibil de mancat. Cat despre portiile preparate de omul de afaceri liberal… cantitatea spune tot. Detinutii se plang mereu ca portiile sunt prea mici, iar carne nu vad decat foarte rar, desi conform actelor, in fiecare zi pentru prepararea mancarii se foloseste o cantitate de 30 si 40 kg de carne.

Ciprian DRAGOS

Distribuie articolul
Adaugă un comentariu