INVAZIE AȘTEPTATĂ – Americanii și britanicii sunt sfătuiți să plece repede din Ucraina

Pe buzele tuturor în aceste zile este posibilul război dintre Rusia și restul lumii declanșat odată cu invazia Ucrainei de către ruși. Potrivit jurnaliștilor de la CNN, consilierul american pentru securitate, Jake Sullivan, ar fi spus că americanii din Ucraina ar trebui să plece din țară în cel mult 48 de ore. Asta fiindcă se vorbește tot mai mult despre o invazie rusă în această țară. În plus, chiar și britanicii au fost sfătuiți că ar trebui să plece din Ucraina cât încă se mai poate.

„Evident că nu putem prezice viitorul, nu știm exact ce se va întâmpla. Dar riscul este acum suficient de mare și amenințarea este imediată, astfel încât situația cere prudență. Dacă un atac rusesc asupra Ucrainei continuă, este probabil să înceapă cu bombardamente aeriene și atacuri cu rachete care, evident, ar putea ucide civili fără a ține cont de naționalitatea lor”, a mai transmis consilierul american, potrivit digi24.ro.

Ce se va întâmpla până la urmă rămâne de văzut. În Maramureș oamenii deja se agită pe la colțuri de stradă și vorbesc tot mai mult de iminența unui război în vecini. Oamenii se pregătesc de ce este mai rău, iar asta spune multe despre starea psihologică a românului în acest moment. Stresat de facturi uriașe la utilități, de amenințarea unui război, Maramureșul fiind județ de graniță cu Ucraina, deci oarecum în primă linie și apoi celelalte vin secundare.

Dragoș HOJDA

Distribuie articolul
Adaugă un comentariu