Interviul săptămânii: Virgil Rău, campion național la volei cu sportivii CSȘ 2 Baia Mare

CSȘ 2 Baia Mare a obținut locul I în Divizia Perspectivă a Campionatului Național de volei pentru cadeți, Divizia Perspectivă.

Echipa antrenată de profesorul Virgil Rău, fost multiplu campion național și ex-jucator în naționala României, a învins în toate cele cinci partide disputate în perioada 3-7 mai. La turneu au mai participat echipele CSȘ Blaj, LPS Piatra Neamț, CNNT Craiova, CSȘ – CS Arcada Galați, ACS EX-4 Volei București.

MVP-ul competiției a fost Christian Bolog-Ciegler de la CSȘ 2 Baia Mare, iar un alt jucător al echipei, Andrei Patca, a fost considerat cel mai de perspectivă jucător.

Antrenorul Virgil Rău ne-a răspuns la câteva întrebări despre acest turneu.

Rep.: Ce ne puteți spune despre această performanță?

Virgil Rău: E foarte bine pentru copii, ținând cont că suntem pe schimb generații, jumătate din ei sunt echipa cu care participăm acum la turneul final speranțe de la Tulcea. E foarte bine că am putut folosi tot timpul în teren patru jucători titulari. Generația foarte bună va fi 2007-2008. Acum a luat la turneul ăsta premiul MVP Christian Bolog-Ciegler – cel mai bun jucător al turneului și Patca Andrei – cel mai de perspectivă jucător.

Rep.: Au mai obținut o astfel de performanță?

V. R.: Locul 4 și locul 5 pe țară au mai luat copiii aceștia.

Rep.: Deci acum e vorba de o performanță notabilă.

V. R.: Da, dar performanță notabilă e când cresc și promovarea în prima ligă dacă ajungem să-i promovăm în eșalonul superior. Să joace în Divizia A aia e performanță notabilă, așa o văd eu după atâția ani de antrenorat. Medalia de aur nu e așa de importantă precum faptul că atunci când termină junioratul să meargă să joace la o echipă din prima ligă.

Rep.: Din ce vedeți, sunt sportivi la această echipă care vor continua spre performanță?

V. R.: Cel puțin șapte sau opt o să fie în prima ligă. La cluburile sportive școlare, obiectivele, conform metodologiei, sunt promovarea în eșalonul superior când termină copilul generația.

Echipa CSȘ 2 Baia Mare: Ciegler Balogh Chris – căpitanul echipei și MVP-ul turneului, Todea Darius, Patca Andrei – premiul de cel mai perspectivă jucător al turneului, Șerban Angels, Dragoș Alexandru, Cormos Andrei, Cociota Răzvan, Szabo Angelo, Costin Traian, Dzebeniuc Vladimir, Cezar Deac, Colopelnic Antonio, Mihet David, Nuszer Eric.

Vlad HERMAN

Distribuie articolul
Adaugă un comentariu