Ad imageAd image

INTERVIU: Alexandru Csepreghi și Daniel Bera despre Academia de Handbal “Alexandru Csepreghi”: Vom face performanță mare (VIDEO)

Ad imageAd image

Alexandru Csepreghi și Daniel Bera, handbaliști la CS Minaur Baia Mare, au înființat recent Academia de Handbal “Alexandru Csepreghi”, la care sunt așteptați cât mai mulți copii dornici să joace handbal.

Chiar dacă Academia e doar la început, Alexandru Csepreghi speră ca în câțiva ani să ajungă campioni.

”La propriu am crescut în sala de sport, am crescut cu mingea de handbal, era inevitabil să nu practic acest sport. Dintotdeauana am iubit handbalul, pentru mine n-a fost o chestie de a face bani, pentru mine tot timpul a fost o plăcere.

Primul club sportiv a fost Clubul Marta, apoi Minaur Baia Mare, după aceea am semnat la HCM Constanța, cu care am avut șase campionate câștigate din șapte. După aceea am avut onoarea de a juca în Franța alături de cei mai mari jucători din lumea asta. După, m-am întors, chiar voiam să mă întorc acasă și cei de la Minaur mi-au oferit posibilitatea asta. La națională prima oară când am evoluat aveam 18 ani.

În România campionatul a fost și sus și jos, ca și echipă națională e foarte greu de vorbit, eu zic că totul începe de la handbalul juvenil, acolo a început să se uite pentru a se face performanță. De sus până jos au neglijat handbalul juvenil. Deja se începe ușor, ușor a se da uitării handbalului”, afirmă Csepreghi.

Vorbind despre Academie de handbal, sportivul băimărean este optimist și că încet se va ajunge la performanță.

”Eu împreună cu colegul meu, Daniel Bera, iubim copiii, iubim handbalul, și am vrut să aducem din nou la un nou nivel, plus că am avut un mare noroc cu mama mea, care e antrenoare de 15 ani în handbalul juvenil. Eu zic că încet vom face performanță mare. Pe partea de sportiv vreau să-mi revin după accidentare, iar pentru Academie îmi doresc să începem, ușor, ușor și sper în câțiva ani să devenim campioni”, a adăugat Alexandru Csepreghi.

De cealaltă parte, Daniel Bera spune că Academia e un lucru pozitiv pentru copii și își dorește să îi vadă că se bucură de acest sport.

”Poate a fost o chestie la care mai demult nu mă gândeam și nu m-aș fi văzut antrenor, poate nici acum nu pot să zic, dar chiar mă bucur să văd copiii că sunt atrași de sport, că vin și sunt fericiți. E un lucru pozitiv, într-un oraș ca Baia Mare, unde efectiv oamenii respiră handbal și are o istorie în acest sport, eu zic că e un lucru benefic pentru copii.

Mi-aș dori sincer, dacă aș putea, să repet performanța care am avut-o acum șase ani cu Minaur, știu că este foarte greu, dar niciodată să nu spui niciodată. Din punct de vedere al Academiei mi-aș dori să văd niște copii care să se bucure de sportul ăsta, să schimbăm puțin mentalitatea, să nu criticăm tot timpul, să ajutăm copiii”, a declarat Daniel Bera.

Vlad HERMAN

Video: Călin OȘAN

Distribuie articolul
Adaugă un comentariu