- ADVERTISEMENT -
Ad imageAd image

INTERVENȚIE – Cerșetori care agresau trecătorii pe Bulevardul Regele Mihai I din Baia Mare

Săptămana trecută, polițiștii locali băimăreni au intervenit la mai multe situații de criză, cele mai multe fiind sesizate de băimăreni. Astfel, în data de 13.02.2023, ora 20.39, un echipaj format din trei polițiști locali, a fost sesizat asupra faptului că pe str. Olteniei în curtea unui imobil este căzută o persoană. La fața locului persoana în cauză a fost identificată, era întinsă pe jos cu intenția de a dormi sub balconul de la parter. A fost solicitat un echipaj de la Asistență Socială care a preluat-o și transportat-o la domiciliul declarat.

Un echipaj format din trei polițiști locali, în urma acțiunii desfășurate pentru depistarea persoanelor care colectează bani de la cetățeni, a depistat, în data de 15 februarie, o persoană, în calitate de președinte al unei asociații  care colecta sume de bani de la cetățeni, pentru edificarea  așezământului  monahal Sf Mucenic Mina, fără a îndeplini condițiile prevăzute de HCL 125/2013, privind obținerea aprobărilor necesare pentru colectarea de fonduri pe raza Municipiului Baia Mare. Aceasta era însoțită de către 3 persoane, una dintre acestea fiind de cetățenie ucraineană. Li s-a pus în vedere să nu mai colecteze sume de bani de la cetățeni până nu obțin avizele necesare, în caz contrar vor fi sancționate contravențional.

„În data de 18.02.2023, ora 20.55, un echipaj format din doi polițiști locali, a fost sesizat asupra faptului că pe B-dul Regele Mihai I, intersecție cu B-dul Unirii, este o persoană căzută. La fața locului a fost constatat faptul că persoana era în stare avansată de ebrietate. Aceasta a fost identificată ca fiind o persoană fără adăpost, a fost solicitat un echipaj de la D.A.S în vederea transportării la Azilul de Noapte.

În data de 18.02.2023, ora 11.00 un echipaj format din doi polițiști locali a fost sesizat de către agentul de pază de la VIVO, asupra faptului că o persoană în stare avansată de ebrietate refuză să plece din parcarea de la Centrul comercial VIVO, la fața locului persoana în cauză a fost identificată și predată unui echipaj de la asistență socială care a transportat-o la Azilul de Noapte.

În data de 17.02.2023, ora 19.36, un echipaj format din doi polițiști locali, a fost solicitat pe str Uranus, unde a fost sesizat faptul că o persoană necunoscută doarme pe casa scării la etajul 4. La fața locului acesta a fost identificată, întrucăt era cunoscută ca fiind o persoană fără adăpost a fost solicitat un echipaj de la asistența socială care a preluat-o și a transportat-o la Azilul de Noapte.

În data de 17.02.2023, ora 10.36, un echipaj format din doi polițiști locali a fost sesizat asupra faptului că pe B-dul Regele Mihai I în dreptul unor imobile, mai multe persoane care apelează la mila publică agresează trecătorii. La fața locului persoanele în cauză au fost identificate și sancționate contravențional”, precizează Poliția Locală Baia Mare.

Dragoș HOJDA

Distribuie articolul
Adaugă un comentariu