ÎNTÂLNIRE – Primarii și accesarea fondurilor europene. Câți bani se dau pentru împăduriri

Primarii din Maramureș au fost informați, în cadrul unei întâlniri care a avut loc la Prefectura Maramureș, ieri, 16 martie, cu privire la Campania Națională de Împădurire 2022 – 2026, proiecte pe fonduri europene nerambursabile Păduri și biodiversitate, deschis prin Programul Național de Redresare și Reziliență (PNRR). Acești au aflat că tuturor celor care vor înființa noi suprafețe de pădure se oferă o compensație financiară de 456 euro/an/ha pentru păstrarea intactă a acestei suprafețe până la atingerea maturității.

La întânire a fost prezent și Cristian Beșeni, secretar de stat în Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor, cel care a prezentat detalii despre apelul Păduri și biodiversitate, unde sunt alocați 803 milioane de euro pentru beneficiarii eligibili și anume deținători publici de terenuri (municipii, orașe, comune, persoane juridice cu drept public, asociații publice) și deținători privați de terenuri (persoane fizice, persoane fizice autorizate, întreprinderi familiale, întreprinderi individuale, societăți comerciale, asociații și fundații, alte persoane jurdicii cu drept privat, UAT-domeniul privat).
„Statul Român oferă tuturor celor care vor înființa noi suprafețe de pădure o compensație financiară de 456 euro/an/ha pentru păstrarea intactă a acestei suprafețe până la atingerea maturității. La finalul prezentării, persoanele prezente în sală, dar și reprezentanții primăriilor au adresat întrebări oficialilor guvernamentali.
Dragoș HOJDA
Distribuie articolul
Adaugă un comentariu