Instanta a stabilit ca OSPA Maramures are doi directori – Anton Rohian reactioneaza: „Am solicitat Ministerului verificarea mizeriilor de la OSPA”

Pe hartie, Oficiul de Studii Pedologice in Agricultura Maramures (OSPA) are doi directori. In fapt, doar unul ocupa functia. Viorica Iancu a ocupat aceasta functie in perioada 2002 – 2006, cand a fost demisa de fostul director al Directiei Agricole Maramures, Virgil Tantas. Ulterior, aceasta s-a adresat instantei de judecata, care i-a admis cererea, dispunand incadrarea ei in functia de director. Insa Tantas a refuzat respectarea sentintei, care nu a fost pusa in aplicare nici astazi. In locul lui Iancu, pe post a fost instalat Emil Mohan, pe filiera PC.

In cursul anului trecut si Emil Mohan a fost eliberat din functie. La randul sau, acesta s-a adresat intantei de judecata, solicitand repunerea sa pe post. Instanta i-a dat dreptate, iar Mohan a redevenit director al OSPA. Cat despre Viorica Iancu, aceasta continua sa se uite la sentinta instantei si sa astepte o minune.

Anton Rohian, directorul Directiei Agricole Maramures, se arata dezgustat de situatia de la OSPA, afirmand ca „porcariile” care se intampla acolo sunt generate de orgoliile personale ale unor procesomani. Pentru a clarifica situatia si a nu intra in conflict cu sentintele judecatoresti definitive, Rohian a cerut un audit din partea Ministerului Agriculturii.

„Am vorbit cu secretarul general al Ministerului Agriculturii si am am cerut in scris un audit din partea Ministerului si a Corpului de Audit. Joi am avut o discutie si cu Emil Mohan legat de porcariile care sunt acolo. Saptamana viitoare cred ca vom avea acel control si o sa am un raspuns fata de tot ce am solicitat sa se clarifice acolo, vizavi de acesti bani pierduti pe procese si pe ambitiile de doi bani ale unor indivizi procesomani”, a declarat Rohian.

Intrebat care este argumentul pentru care Iancu nu a fost repusa in functie cu toate ca avea o sentinta definitiva si irevocabila in acest sens, Rohian a precizat ca s-a avut in vedere faptul ca fostul director a fost condamnat penal, intr-un alt proces, si ca pana la finalizarea controlului de audit nu va lua nicio masura, lasand specialistii sa se pronunte.

„Ea avea o condamnare cu suspendare, am inteles, dar si un proces castigat. Eu nu sunt specialist pe probleme de drept. Vom incerca sa ii gasim la APIA o activitate care sa o multumeasca, legata de masurile de subventionare pe bani europeni”, a mai precizat directorul Anton Rohian.

Ciprian DRAGOS

Distribuie articolul
Adaugă un comentariu