Infracțiuni pe drumurile Maramureșului: Peste 70 de permise de conducere reținute în minivacanța de Rusalii

Peste 700 de poliţişti maramureșeni au fost la datorie pentru ca minivacanţa ocazionată de Ziua Internațională a Copilului și de sărbătoarea Pogorârii Sfântului Duh (Rusaliile) să fie petrecută în siguranţă de către cetățeni, iar manifestările organizate în judeţul Maramureș să se desfăşoare fără evenimente nedorite.

Pentru menținerea ordinii și liniștii publice, în perioada 1 – 5 iunie au acționat 388 de patrule de polițiști și patrule mixte împreună cu jandarmi, aceștia având ca prioritate prevenirea evenimentelor neplăcute și protejarea drepturilor și libertăților cetățenilor.

În urma acțiunilor și controalelor desfășurate, polițiștii au aplicat, în total, 896 de sancțiuni contravenționale, cu amenzi în valoare de 435.225 de lei.

De asemenea, polițiștii maramureșeni au intervenit cu operativitate la 242 de evenimente, dintre care 213 au fost sesizate prin Sistemul Național Unic de Apeluri de Urgență 112.

Totodată au fost înregistrate 93 de infracțiuni, dintre care 27 de infracțiuni la regimul circulației rutiere, 35 de infracțiuni contra persoanei, 19 de infracțiuni contra patrimoniului și 12 infracțiuni de altă natură.

Polițiștii cu atribuții rutiere au reţinut 72 de permise de conducere, dintre care 34 pentru depășirea limitelor legale de viteză, 7 pentru conducere sub influența alcoolului, iar 31 pentru alte abateri rutiere. De asemenea, au fost reţinute 16 certificate de înmatriculare.

ZiarMM

Distribuie articolul
Adaugă un comentariu