Indonezia: 9 morti si mii de persoane evacuate la Jakarta, din cauza inundatiilor

Ploile torentiale, care au lovit capitala Indoneziei si regiunea din jur in noaptea dintre ani, au dus la inundatii soldate cu cel putin 9 morti si mii de evacuati, conform unui anunt dat publicitatii miercuri de autopritatile indoneziene, transmite Reuters.

„Incepand de azi, la ora (locala) 16:00, 19.079 persoane au fost evacuate catre adaposturi temporare in diverse locuri din Jakarta”, a declarat guvernatorul acestui oras, Anies Baswedan, intr-o conferinta de presa. „Ploaia s-a oprit la Jakarta, iar acum asteptam sa se retraga apele”, a adaugat el, titreaza Agerpres.

Conform agentiei indoneziene de management al dezastrelor (BNPB), cel putin 9 oameni si-au pierdut viata in inundatiile si alunecarile de teren declansate de ploile torentiale care au lovit Jakarta si localitatile din apropiere. Majoritatea victimelor au murit din cauza hipotermiei. Un adolescent a murit electrocutat de o linie de inalta tensiune.

Imaginile televiziunilor indoneziene au prezentat automobile aproape complet inghitite de ape si oameni inaintand din greu prin apa murdara acumulata in unele cartiere ale capitalei. Nivelul apelor in Jakarta de Sud si de Est, precum si in localitatile limitrofe Tangerang si Bekasi din provincia Java de Vest a inceput sa creasca rapid de marti, in jurul orei 20:00 GMT. Furnizorul de energie electrica al capitalei in care traiesc 30 de milioane de oameni a oprit alimentarea cu curent in sute de cartiere.

Inundatiile au provocat si inchiderea aeroportului Halim, rezervat curselor domestice. Avioanele care urmau sa aterizeze la Halim au fost redirectionate spre aeroportul international Soekarno.

In cele mai grave inundatii produse la Jakarta, in 2007, si-au pierdut viata cel putin 50 de persoane, mai noteaza Reuters.

Foto: Teller Report

Distribuie articolul
Adaugă un comentariu