Incredibil: Inspectorii de urbanism au sters din autorizatia de construire emisa pentru Romaltyn numele lui Stefan Pandi – Consilierul Vasile Vlasin va sesiza Parchetul

Incredibil, dar adevarat. Inspectorii Serviciului de Urbanism incearca sa ascunda faptul ca Stefan Pandi, sotul arhitectului sef al Primariei Baia Mare, a semnat pe actele depuse de SC Romaltyn Mining pentru obtinerea autorizatiei de construire in vederea realizarii unor lucrari de modernizare a procesului de detoxifiere a tulburelii de steril.

Autorizatia de construire nr. 774, eliberata in 10 octombrie 2007 (la o zi de la depunerea documentatiei si cu o luna si jumatate inainte de achitarea taxei de autorizare), nu a fost postata pe site-ul Primariei. In urma unei sesizari a consilierului local Dumitru Matei, care a cerut explicatii executivului institutiei pentru faptul ca mai multe autorizatii de construire lipsesc de pe site, acestea au fost publicate.

Insa datele sunt incomplete. Din autorizatia de construire emisa pentru Romaltyn lipseste numele lui Stefan Pandi, cel care a participat la elaborarea proiectului pentru investitia respectiva. Interesul pentru disparitia numelui sotului directorului de Urbanism din autorizatia respectiva este evident.

Rodica Pandi nu gaseste o explicatie pentru acest lucru, afirmand ca toate datele actele care apar pe site au fost comunicate de inspectorii serviciului pe care il conduce.

„Inspectorii de la Urbanism au dat actele pentru a fi puse pe site. Este vorba de mai multe autorizatii de construire, intre 100 si 200, care nu au aparut pe site, pentru ca au fost ridicate de beneficiari direct de la inspectori si nu au trecut pe la CIC (biroul unde, teoretic, se elibereaza actele solicitate, n. red.)”, a declarat Rodica Pandi. Referitor la disparitia numeului sotului sau de pe autorizatia publicata pe site, directorul de Urbanism nu a facut niciun comentariu, afirmand doar ca ne pune la dispozitie toate actele existente in acel dosar.

Consilierul local Vasile Vlasin afirma ca situatia este una incredibila si ca pe „dumnezeii” din Primarie nici perspectiva puscariei nu-i sperie. Reprezentantul PDL va sesiza Parchetul.

„Este incredibil! Exista niste sefi in Primaria Baia Mare, care se cred dumnezei, si pe care nici perspectiva puscariei nu ii poate opri din a comite ilegalitati. Cum as putea eu, in calitate de reprezentant al cetatenilor sa stau nepasator si sa nu sesizez Procuratura?”, declara Vlasin.

ZiarMaramures.ro va prezinta ambele variante ale autorizatiei: cea originala si cea modificata, care apare acum pe site. Click pe poze pentru marire.

Ciprian DRAGOS


Distribuie articolul
Adaugă un comentariu