- ADVERTISEMENT -
Ad imageAd image

INCREDIBIL – Droguri ascunse în dulciuri. Polițiștii maramureșeni, prezenți și ei la percheziții

Jeleuri, prăjituri, drajeuri și mai nou vape-uri. În această formă ajungeau, la tineri, substanțele cu efect psihoactiv. Ministerul Afacerilor Interne a anunțat că polițiștii de la Combaterea Criminalității Organizate – Iași, împreună cu procurorii D.I.I.C.O.T., au descins astăzi, 19 septembrie, la peste 120 de locații din 23 de județe pentru a destructura această rețea, care punea în pericol sănătatea copiilor.
„„Fabrica de vise” a fost și ea vizitată, dar visele erau doar pentru producători. Pentru copii erau doar iluzii și pericol, iar persoanele suspectate știau la ce pericole îi expun. Practic, persoanele cercetate vindeau droguri în dispozitive electronice, pe lângă cele disimulate în dulciuri. În acest dosar sunt cercetate 28 de societăți care comercializau astfel de produse, iar cercetările sunt la început. Suportul de specialitate a fost asigurat de Direcţia Operaţiuni Speciale și Unitatea Centrală de Analiză a Informațiilor din Poliția Română, precum și de Biroul Tehnic și de Criminalistică din cadrul D.I.I.C.O.T. – Structura Centrală.
Acțiunea se desfășoară cu sprijinul Direcției de Combatere a Criminalității Organizate, brigăzilor de combatere a criminalității organizate din București, Ploiești, Pitești, Timișoara, Cluj, Suceava, Bacău, Galați, Craiova, serviciilor de combatere a criminalității organizate din Arad, Sibiu, Hunedoara, Botoșani, Harghita, Satu Mare, Baia Mare, Brăila, Vrancea, Neamț, Buzău, Inspectoratului de Poliție Județean Iași și al Jandarmeriei Române”, a anunțat MAI.
Dragoș HOJDA
Distribuie articolul
Adaugă un comentariu