Incredibil: Cristian Anghel nu a reusit sa contracteze o finantare pentru un proiect de peste 20 miliarde lei, pentru ca din arhiva a disparut hotararea judecatoreasca de validare a primarului

Pe vremea cand era in functie, Cristian Anghel nu a putut semna, in calitate de edil, actele necesare implementarii unui proiect in valoare de peste 500 mii euro (20 miliarde lei vechi), din cauza ca din arhiva Primariei a disparut actul care dovedea ca este primar. Adica hotararea judecatoreasca de validare in functie.

A fost vorba de un proiect pentru realizarea unei „statii de reciclare a deseurilor biodegradabile”. Acesta urmarea reciclarea deseurilor rezultate din ramuri, crengi, iarba si frunze, prin transformarea acestora in compost folosit pentru spatiile verzi ale orasului.

Printr-o Hotarare de Consiliu Local extraordinara, din 9 februarie 2006, primarul de la acea data, Cristian Anghel, a fost imputernicit sa contracteze finantarea, sa asigure contributia proprie necesara implementarii proiectului (8,9 miliarde lei vechi) si sa reprezinte municipalitatea in relatia cu Administratia Fondului de Mediu (care asigura 60% din fondurile necesare investitiei).

A mai trecut ceva vreme, pana in luna octombrie a aceluiasi an, cand Anghel a realizat ca nu poate contracta finantarea, iar Baia Mare pierde o suma importanta de bani. Asa ca a solicitat inlocuirea sa in cadrul acelui proiect, cu Eleonora Gherie, directorul Serviciului Public Ambient Urban (SPAU), din cauza ca in arvhia Primariei, actul prin care a fost validat in functie a e dat disparut.

„Din pacate, Hotararea judecatoreasca de validare a primarului Cristian Anghel nu se regaseste in arhiva. Din cauza aceasta, a fost respins ca nu a avut documentatia completa. Acum, noi il propunem pe SPAU, care nu mai necesita acest act. Il repunem la o noua data de proiect”, se mentioneaza in procesul-verbal de sedinta incheiat cu ocazia intrunirii Consiliului Local din octombrie 2006.

La acea vreme, consilierii locali PSD au fost nelamuriti cu privire la cheltuirea a 9 miliarde lei din bugetul local pentru o investitie care urma sa produca profit abia incepand cu al 11-lea an si ale carei cheltuieli de intretinere si functionare se ridicau anual la 5 miliarde lei vechi. In final, s-a votat pentru, iar directorul Eleonora Ghetie l-a inlocuit pe Cristian Anghel, directorul SPAU fiind imputernicit a contracta finantarea.

Cipran DRAGOS

Foto: Ciprian DRAGOS

Distribuie articolul
Adaugă un comentariu