INCREDIBIL – A vrut să plece cu aproape 100.000 de lei de la o casă de schimb valutar

Caz incredibil elucidat de IPJ Suceava. Ieri, 2 mai, Poliția municipiului Vatra-Dornei a fost sesizată de către un bărbat din municipiul Vatra Dornei, în calitate de administrator al unei case de schimb valutar, cu privire la faptul că în jurul orei 13.20 o persoană de sex masculin, în vârstă de aproximativ 40 ani a oferit pentru schimb valutar suma de 32.000 euro, după care profitând de neatenţia persoanei vătămate, care i-a înmânat în primă fază 98.000 lei, i-a solicitat restituirea sumei în euro, apoi a părăsit casa de schimb valutar fără a-i restitui administratorului cei 98.000 lei.       

„Polițiștii Biroului de Investigaţii Criminale au întocmit de îndată actele premergătoare în cadrul dosarului penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de furt faptă prev. de art. 228 alin. 1 din Codul Penal, dispunându-se măsuri urgente pentru identificarea autorului. Au fost alertate toate echipajele aflate în serviciu la nivelul tuturor subunităților din cadrul IPJ Suceava și au fost notificate inspectoratele de poliție învecinate. Au fost constituite filtre rutiere pe principalele artere de circulație din județ și au fost dispuse măsuri investigative complexe pentru stabilirea profilului și identității autorului.

În urma masurilor investigative și informative s-a stabilit că principalul suspect de comiterea faptei este un bărbat de 44 de ani din municipiul Iași, județul Iași, persoană bănuită de comiterea unor fapte cu mod similar de operare. Din explotarea probelor adiminstrate s-a stabilit un posibil traseu de deplasare și au fost instituite filtre suplimentare. În jurul orei 16:15, bărbatul de 44 de ani a fost identificat pe DN17 pe raza orașului Frasin de către echipajele de poliție din cadrul Poliției Orașului Frasin. Cu ocazia depistării, asupra bărbatului de 44 de ani a fost găsită suma de 98.000 lei care face obiectul infracțiunii cercetate precum și suma de 30.000 euro, despre care există suspiciunea că ar proveni din fapte similare. Bărbatul a fost preluat de polițiști și a fost condus la sediul Poliției municipiului Vatra Dornei, iar în urma audierii și a probatoriului administrat  a recunoscut furtul comis. S-a procedat la ridicarea sumelor de bani care au fost găsite asupra sa, urmând să-i fie restituită persoanei vătămate suma de 98.000 lei”, a anunțat IPJ Suceava.

Polițiștii Biroului de Investigații Criminale din cadrul Poliției Municipiului Vatra Dornei care au efectuat cercetările sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Vatra Dornei au dispus măsura reținerii față de bărbatul de 44 de ani pentru o perioadă de până la 24 de ore, acesta fiind introdus în arestul IPJ Suceava. Cercetările sunt continuate pentru stabilirea întregii activități infracționale, urmând a se dispune procedural prin unitatea de parchet competentă.

Dragoș HOJDA

Distribuie articolul
Adaugă un comentariu