- ADVERTISEMENT -
Ad imageAd image

Incepand de luni, vor fi distribuite urmatoarele 50.000 de vouchere pentru programul „Rabla”

Ministrul Mediului si Padurilor, Laszlo Borbely, a anuntat ca incepand de luni, va incepe distribuirea celor 50.000 de vouchere suplimentare pentru Programul “Rabla 2010”.
“Pana in prezent, am dat 108.000 de tichete valorice. De luni vom porni cu celelalte 50.000 de vouchere catre REMAT. Odata cu aceasta suplimentare, numarul voucherelor distribuite prin Rabla ajunge la 160.000”, a afirmat Borbely.

Potrivit ministrului, in ultimele trei luni, au fost cumparate prin programul de stimulare a parcului auto national 18.000 de masini noi, ceea ce reprezinta o triplare a numarului de unitati comercializate in intervalul ianuarie-februarie 2010.

Intrebat in ce stadiu se afla discutiile privind taxa auto, seful Ministerului Mediului a subliniat ca un raspuns ferm din partea ministerului va fi dat cel tarziu la sfarsitul lunii iunie.

“Nu vreau sa intru in speculatii pe marginea acestui subiect, dar ideea de baza pe care merg este aceea ca poluatorul sa plateasca”, a precizat Laszlo Borbely.

La finele lunii aprilie, printr-o Hotarare de Guvern, Programul de stimulare a innoirii parcului auto din Romania a fost suplimentat cu 50.000 de tichete valorice.

Potrivit lui Borbely, ministerul pe care il conduce are banii necesari pentru sustinerea lui. “Am ajuns la 600 de milioane de lei cu aceste 50.000 de vouchere. Avem banii in Fondul de Mediu, mergem mai departe”, a spus ministrul Mediului.

Programul “Rabla” pentru autovehicule a demarat anul acesta pe 18 februarie, cu doua zile inainte de termenul stabilit, dar cu o luna si jumatate mai tarziu decat data anuntata initial de Guvern.

In 2010, din Fondul pentru Mediu au fost alocate mai intai 228 de milioane lei, tinta stabilita de AFM fiind aceea de a casa 60.000 de autovehicule mai vechi de 10 ani.

Odata cu prima suplimentare de 50.000 de tichete valorice, suma a crescut cu 195 de milioane de lei.

In acest an se estima casarea unui numar de 100.000 de autovehicule vechi prin Programul “Rabla”.

agerpres

Foto: Ciprian DRAGOS

Distribuie articolul
Adaugă un comentariu