INCENDII -Foc în miez de noapte la un gater din Borșa. De la ce a pornit incendiul

În noaptea de 12 spre 13 iulie, pompierii militari maramureșeni au acționat la localizarea și lichidarea a două incendii izbucnite în Maramureșul istoric. Aseară, în jurul orei 22.25, militarii Gărzii nr. 2 de Intervenție Borșa au fost alertați cu privire la un incendiu izbucnit în oraș. Trei echipaje de stingere și unul de prim ajutor EPA-SMURD au intervenit la un incendiu care se manifesta la o hală de debitare și uscare a cherestelei, a unei societăți comerciale de prelucrare a lemnului din oraș.

Potrivit ISU Maramureș, alte două echipaje de stingere din cadrul Gărzii nr.1 de Intervenție Vișeu de Sus s-au deplasat în sprijinul pompierilor din Borșa. Incendiul a fost lichidat după mai bine de două ore de luptă cu flăcările.  Nu au fost victime, din fericire, însă pagubele au fost însemnate. Acoperișul halei a ars pe o suprafață de circa 250 de metri pătrați, iar o încăpere destinată centralei termice a ars pe o suprafață de aproximativ 30 de metri pătrați. Acoperișul unei a doua hale, situată în imediata apropiere, a fost afectat de incendiu pe o suprafață de circa 50 de metri pătrați.

„Incendiul a izbucnit, cel mai probabil, din cauza efectului termic de la o centrală cu combustibil solid, nesupravegheată sau supraîncălzită. Tot ieri seară, în jurul orei 23.45, un alt incendiu a fost semnalat la un autocamion, în orașul Dragomirești. Două echipaje de stingere și unul de prim ajutor EPA-SMURD, de la Garda nr.2 de Intervenție Bogdan Vodă, au acționat la localizarea și lichidarea incendiului. La intervenție au participat și membrii Serviciului Voluntar pentru Situații de Urgență din oraș. Cabina camionului a ars în totalitate, dar un al doilea camion, parcat lângă cel aprins, a fost salvat. Incendiul a izbucnit, cel mai probabil, din cauza unui scurtcircuit electric la un cablu electric”, arată ISU Maramureș.

Dragoș HOJDA  

Distribuie articolul
Adaugă un comentariu