In weekend: Doua zile de spectacole la Teatrul Municipal Baia Mare

Iubitorii de teatru sunt asteptati in acest weekend sa vizioneze spectacolele pregatite de actorii baimareni.

Astfel, sambata, 18 ianuarie, de la ora 11.00, sectia de papusi a Teatrului Municipal are bucuria de a oferi piticilor spectacolul ”Degetul poznas” de Matei Visniec, regia Radu Dinulescu, cu Camelia Blidar Strat, Carmen Bulancea si Liliana Vos in distributie. Spectacolul se joaca la sala Teatrului de Papusi, air durata este de 40 minute, fara pauza.

Alina Diciuc, despre piesa: ”In lumea ei din vis, micuta Larisa se trezeste fara degetelul preferat. Nazdravanul e de negasit, determinand-o pe fetita sa plece intr-o calatorie, in cautarea acestuia. Prietenul ei cel mai bun, ursuletul de plus, o va insoti in aventura, ce o va purta in casa unui magician, in coliba unei vrajitoare si in gradina unui martian. Dar, ca in mai toate povestile, zana cea buna va fi cea care-i va indeplini dorinta: regasirea degetului poznas.”

Sambata, 18 ianuarie, de la ora 19.00, se joaca ALBASTRU.GALBEN.ROSU, cea mai buna piesa romanesca de teatru a anului 1997, premiu acordat de UNITER si Casa Regala a Romaniei – text si regie artistica Radu Macrinici. Spectacolul se joaca la sala studio. Durata este de 60 minute, fara pauza.

Dan C. Mihailescu: ”Eram in iarna lui `97 cand, jurizand la concursul UNITER pentru cea mai buna piesa a anului, am dat tarcoale neincrezator acestui text: prea era bine facut, prea erau puternice personajele, prea eficient parabolicul intrigii, prea bine rafinat dozajul de cruzime si suavitate in substanta morala (deloc tezista) a relatiilor scenice, pentru a nu-ti descumpani prejudecatile si a nu-ti hrani batraneasca suspiciune. Prejudecati, zic, fiindca pana atunci nu ma gandisem niciodata ca tocmai teatrul s-ar putea angaja convingator in etalarea cosmarului comunist, in ilustrarea traumelor comunismului.”

Duminica, 19 ianuarie, de la ora 19.00, baimarenii sunt asteptati la ”Migraaanti!!!”. O piesa semnata de Matei Visniec in regia lui Radu Dinulescu. Spectacolul se joaca cu publicul pe scena. Durata este de 105 minute si este pauza.

Ana Liliana Ilea, despre spectacol: ”Traficanti cu sange rece, victime, conditii inumane de viata, toate sunt reflectate intr-o lumina taioasa. Oroarea de razboi deschide cale migratiei spre o democratie, care schioapata atunci cand vine vorba despre libertati, drepturi si nevoi.”

Pretul biletelor la spectacolele teatrului sunt de 5 lei ( 10 lei premiera) la sectia Papusi , 15 lei pret intreg si 10 lei pret redus (pentru elevi, studenti si pensionari) la sectiile Drama si Revista. Informatii si rezervari se pot face la numerele de telefon: 0736216437 (Drama si Revista) si 0730270926 (sectia Papusi).

ZiarMaramures.ro

Distribuie articolul
Adaugă un comentariu