- ADVERTISEMENT -
Ad imageAd image

ÎN WEEKEND – Autoritățile vor fi la datorie de Paște. Polițiștii vor intensifica controalele

Structurile teritoriale ale Ministerului Afacerilor Interne din județul vor fi la datorie la sfârșitul acestei săptămâni, în contextul Sărbătorilor Pascale Catolice și al Floriilor. În zilele premergătoare Sărbătorilor Pascale, angajații din serviciile publice deconcentrate au verificat unitățile de alimentație publică, societățile comerciale, dar și locațiile în care vor fi organizate evenimente în această perioadă.

„Domnul prefect și doamnele subprefect vor asigura continuitatea la conducerea instituției în această perioadă.
Obiectivul nostru comun este de a petrece sfârșitul de săptămână și aceste sărbători religioase în condiții de siguranță și ordine publică la nivelul comunităților locale din județ. Domnul prefect și doamnele subprefect transmit credincioșilor care sărbătoresc Învierea Domnului, Sărbători Pascale Fericite! și Florii Binecuvântate!

În perioada imediat următoare, poliţiştii maramureșeni se vor afla zilnic la datorie și vor acţiona pentru prevenirea şi combaterea faptelor antisociale, pentru protejarea drepturilor și libertăților cetățenilor, precum și salvarea de vieți. De asemenea, se vor institui dispozitive mixte de ordine și siguranță publică, în zona lăcașurilor de cult sau a locurilor unde au loc manifestări publice circumscrise acestor sărbători. Activităţile vor fi desfăşurate în sistem integrat, împreună cu celelalte instituţii cu atribuţii în asigurarea ordinii şi liniştii publice”, precizează Prefectura Maramureș.

Apoi, polițiștii rutieri vor fi prezenți pe drumurile publice pentru prevenirea accidentelor și fluidizarea traficului pe căile de acces din zona lăcașurilor de cult și a stațiunilor turistice. Pentru prevenirea evenimentelor rutiere negative, pe lângă prezența activă în trafic, polițiștii vor folosi aparatele radar din dotare.

„Având în vedere condițiile meteorologice prognozate, polițiștii recomandă conducătorilor auto să manifeste prudență sporită la volan, să adapteze viteza de deplasare condițiilor de drum, să păstreze distanța în mers și să nu se angajeze în efectuarea unor manevre riscante în trafic. Pentru a petrece în liniște sărbătorile, polițiștii vă oferă un set de recomandări pentru a evita să deveniți victimele diverselor tipuri de infracțiuni specifice acestei perioade:

Pentru a ajunge acasă cu cumpărăturile sau cu portmoneele intacte, polițiștii vă sfătuiesc să fiți vigilenți în magazine, să nu țineți la vedere sume mari de bani, iar poșetele nesupravegheate să nu le lăsați în coșul de cumpărături. Nu lăsați bunurile cumpărate la vedere în autoturism fără a asigura portierele acestuia. Și siguranța locuinței dar și a bunurilor din locuință revine fiecăruia dintre noi. Chiar dacă ieșiți din casă pentru foarte scurt timp, pentru ultimele cumpărături, să duceţi gunoiul menajer sau la o cafea în vecini, nu uitați să încuiați ușa de la intrare.

Chiar și atunci când vă aflați acasă, vă sfătuim să asigurați ușa locuinței încuind-o pe dinăuntru. Este bine știut că holul locuințelor reprezintă, în general, locul unde ne lăsăm gențile, telefoanele, portmoneele sau alte bunuri care constituie o pradă ușoară pentru hoți. În situația în care sunteți victima unei infracțiuni de furt din locuință, nu pătrundeți în casă pentru că puteți distruge urme care pot ajuta polițiștii la depistarea infractorului. Sunați imediat la numărul unic pentru situații de urgență 112!”, precizează CJSU Maramureș.

Dragoș HOJDA

Distribuie articolul
Adaugă un comentariu