ÎN SĂLAJ – Băimărean prins de poliție cu permisul suspendat

Zi cu ghinion duminică, 5 februarie a.c., pentru un băimărean care la ora 14.01, a fost oprit pe DN 1 C, în localitatea sălăjeană Bârsău Mare, de polițiștii Serviciului Rutier Sălaj. Aceștia au identificat la volan un maramureșean de 35 de ani, în timp ce conducea un autoturism, având suspendat dreptul de a conduce autovehicule pe drumurile publice.

„În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de ,,conducerea unui autovehicul fără permis de conducere”. Polițiștii sălăjeni continuă, zilnic, acțiunile în trafic. Se acţionează pe tronsoanele intens circulate ale drumurilor naţionale şi judeţene din județul Sălaj, pentru prevenirea accidentelor şi ambuteiajelor rutiere, pentru fluidizarea circulaţiei, pentru combaterea vitezei excesive, a conducerii sub influența băuturilor alcoolice sau a substanțelor interzise, precum și a altor abateri de la normele rutiere, care pot genera accidente de circulație”, precizează IPJ Sălaj.

Polițiștii sălăjeni reamintesc șoferilor o serie de reguli obligatorii de respectat și anume să respecte normele rutiere privind prioritatea de trecere, indiferent că este vorba despre pietoni sau alte vehicule: „Nu vă angajaţi în efectuarea de depăşiri neregulamentare! Folosiţi corect luminile, atât pe timp de zi, cât şi pe timp de noapte, ploaie abundentă, ninsoare sau ceaţă densă! Folosiţi centura de siguranţă – vă poate salva viaţa în caz de accident, nu conduceţi sub influenţa băuturilor alcoolice, nu conduceţi dacă vă simţiţi obosiţi! Planificaţi-vă în aşa fel călătoriile, încât să nu parcurgeţi într-o zi mai mult de 300 de kilometri. Este chiar indicat să opriţi din când în când, pe parcursul traseului, pentru a vă destinde şi a vă reface forţele! Acordaţi un plus de atenţie conducerii prin intersecţiile nedirijate, la depăşirea mijloacele de transport în comun sau a altor autovehicule!”.

Dragoș HOJDA

Distribuie articolul
Adaugă un comentariu