ÎN MARAMUREȘ – S-au tras focuri de armă la Valea Vișeului

Nu de puține ori, polițiștii de frontieră sunt nevoiți să folosească armamentul din dotare pentru capturarea contrabandiștilor de țigări. Cel mai recent caz de acest gen a avut loc la Valea Vișeului, unde la nivelul Sectorului Poliției de Frontieră din localitate a fost desfășurată o acțiune pe linia combaterii contrabandei cu țigări.

Polițiștii de frontieră maramureșeni au observat la un moment dat două persoane care transportau în spate colete voluminoase, de la linia de frontieră spre interiorul țării.

„S-a procedat la interceptarea acestora, fiind somate să se oprească, însă persoanele au abandonat coletele și au fugit spre interiorul țării, moment în care lucrătorii noștri au tras trei focuri de avertisment în plan vertical, conform procedurilor legale. Nici de această dată persoanele nu s-au oprit, iar din cauza terenului accidentat și a zonei împădurite, nu au putut fi reținute.

În urma cercetării terenului, polițiștii de frontieră au descoperit două colete voluminoase. Acestea au fost transportate la sediul instituției, unde în urma inventarierii a rezultat cantitatea de 1.499 pachete de ţigări de proveniență Duty Free, în valoare de 17.538 lei.

În cauză, polițiștii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de contrabandă și trecere frauduloasă a frontierei de stat, precum și pentru documentarea întregii activități infracționalesub directa coordonare a unui procuror de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Vișeu de Sus”, arată ITPF Sighetu Marmației.

Dragoș HOJDA

Distribuie articolul
Adaugă un comentariu