ÎN MARAMUREȘ -S-au tras focuri de armă în Sighet și în Nănești

Focuri de arma pentru oprirea în trafic a două autoturisme încărcate cu ţigări de contrabandă. S-a întâmplat ieri, 14 septembrie, în total fiind confiscate aproximativ 29.000 de pachete cu țigări de contrabandă care valorau 331.500 lei. Șoferii celor două autoturisme au fost reținuți pentru 24 de ore.

În primul caz, polițistii de frontieră efectuau semnalele regulamentare pentru oprirea la control în trafic, pe o stradă din municipiul Sighetu Marmației, a unui autoturism înmatriculat în România.

„Șoferul a ignorat semnalele şi a continuat deplasarea în mare viteză., motiv pentru care s-a folosit armamentul din dotare, cu respectarea prevederilor legale, fiind trase patru focuri de armă spre pneurile mijlocului de transport. Astfel, s-a reușit oprirea autoturismului și reținerea persoanei care îl conducea, un cetățean român, în vârstă de 25 de ani, domiciliat pe raza județul Maramureș, iar în interiorul mijlocului de transport au fost descoperite mai multe colete cu țigări de proveniență Duty-Free. La sediul instituției, în urma inventarierii coletelor din mașină a rezultat cantitatea de 24.464 pachete cu țigări, în valoare de aproximativ 286.300 lei”, a declarat Iulia Stan, purtător de cuvânt al ITPF Sighetu Marmației.

Câteva ore mai târziu, poliţiştii de frontieră identificau în trafic un alt autoturism, de data aceasta pe raza localității Nănești. Şi în acest caz, șoferul nu a oprit la semnalele regulamentare, motiv pentru care s-a folosit din nou armamentul din dotare, fiind trase două focuri de avertisment, conform prevederilor legale.

„În urma acțiunii, s-a reușit oprirea autoturismului, înmatriculat în România, la volanul căruia se afla tot un maramureșean, în vârstă de 23 de ani, iar în interior a fost descoperită cantitatea de 3.865 pachete țigări, de aceeași proveniență, în valoare de peste 45.200 lei. Pe timpul acțiunii, s-a beneficiat de sprijinul de specialitate al lucrătorilor din cadrul DGA – Structura Centrală. În ambele cazuri, întreaga cantitate de ţigări a fost ridicată în vederea confiscării. Polițiștii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de contrabandă, sub coordonarea procurorilor din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Sighetu Marmaţiei, respectiv Parchetul de pe lângă Judecătoria Dragomirești, iar faţă de conducătorii autoturismelor s-a luat măsura reţinerii pentru 24 de ore”, concluzionează ITPF Sighetu Marmației.

Dragoș HOJDA

Distribuie articolul
Adaugă un comentariu