In loc de epitaf: A fost odata un Diamant de Maramures. Se numea Minaur. Acum, peste el se asterne praful

Multumiri si regrete. Intre aceste doua coordonate a inceput discutia de ieri de la club. Au urmat acuze si asumari. Am putea face o enumerare a acestora. Dar sunt deja prea multe pentru un club care moare, dar nu se preda. In urechi ne suna inca vorbele lui Ion Craciun: „Eu nu am venit in Baia Mare ca sa evit retrogradarea”. Si cuvintele lui Lascar Pana despre jucatorii care isi bat joc de munca lor. Unii dintre ei se complac la ideea evitarii retrogradarii.

Asta a ajuns Minaur. Un club care are noroc cu retragerea echipei din Medgidia si cu faptul ca Brasovul are puncte putine. Rusine!!! Acum ar trebui retrasa echipa din campionat. Sa fie un semnal de alarma pentru cei care ar trebui sa ajute sportul din Maramures si pe cel din Baia Mare.

Sa fie aratati cu degetul chiar si jucatorii care au dus echipa, pana la urma, la acest deznodamant. E usor sa demonstrezi caracter si performanta cand sunt bani multi. Caracterul se demonstreaza in momentele grele. Unii au picat acest test… Pacat din nou… Niciodata cu minciuna sau cu jumatate de adevar nu se face treaba!

Raman acuzele lui Lascar Pana care vede cum ii moare copilul mosit in anii ’70. Ramane dispozitia lui Radu Mare de a pleca in cazul in care Consiliul de Administratie va considera ca acest lucru face bine echipei. Ramane praful ce se asterne tot mai gros peste Diamantul de Maramures… mare rusine pentru Baia Mare!

Au fost 25 de participari in prima liga a handbalului romanesc ale primului club de sine statator din handbalul romanesc. Au fost 23 de participari in cupe europene… Au fost 2 cupe europene… 2 cupe ale Romaniei… Au fost… Oare asa vom vorbi curind despre Minaur Baia Mare?

Ciprian DOCHITA

Distribuie articolul
Adaugă un comentariu