ÎN 6 LUNI – 41 de transporturi de articole second-hand, oprite la Petea. Unele trebuiau să ajungă și-n Maramureș

În primele șase luni ale acestui an, în Punctul de Trecere a Frontierei Petea, polițiștii de frontieră sătmăreni în cooperare cu autoritățile abilitate în acest domeniu (Garda de Mediu și Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorului) nu au permis intrarea în România a 51 de transporturi care nu îndeplineau condițiile legale.

Potrivit ITPF Marmației, din total 10 transporturi au fost deșeuri (majoritatea aluminiu) – însumând o cantitate de peste 209,2 tone, iar 41 au fost articole second-hand (textile, mobilier, saltele etc) – în total peste 487, 5 tone.

Ultimul dintre acestea a fost chiar weekend-ul care tocmai ce s-a încheiat. La Petea s-a prezentat, pentru efectuarea formalităților de frontieră, pe sensul de intrare în ţară, un bucureștean de 51 de ani, la volanul unei autoutilitare înmatriculată în România și care transporta articole second-hand (textile) de la o societate comercială din Germania având ca destinație judeţul Botoșani.

„Existând suspiciuni cu privire la legalitatea acestui transport de articole, a fost solicitat sprijin autorizat reprezentanților Comisariatului Județean pentru Protecția Consumatorului Satu Mare care au stabilit că bunurile transportate – în total trei tone – nu pot intra pe teritoriul României întrucât nu sunt îndeplinite condițiile legale (transportul nu este însoțit de certificatul de curățare, dezinfecție, dezinsecție).

Drept urmare, autoritățile de control au dispus nepermiterea intrării pe teritoriul României a bunurilor transportate, acestea fiind înapoiate pe teritoriul maghiar”, arată ITPF Sighetu Marmației.

Dragoș HOJDA

Distribuie articolul
Adaugă un comentariu