ÎN 2022 – Concedii în străinătate pentru mulți maramureșeni. Au avut nevoie de card european de sănătate

În perioada ianuarie-14 decembrie 2022, la nivelul Casei de Asigurări de Sănătate Maramureș au fost depuse 7636 de cereri de eliberare de carduri europene de asigurări sociale de sănătate, respectiv certificate provizorii de înlocuire a cardului european.

Față de anul trecut, numărul cardurilor europene emise a fost mai maree cu 3079. CAS Maramureș reamintește faptul că acest card se eliberează numai în situația deplasării asiguratului pentru ședere temporară într-un stat membru al UE, Spațiului Economic European, Confederației Elvețiene, Regatul Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord. CAS Maramureș spune că familiile au fost cele care au solicitat în general cardurile europene de sănătate în vederea efectuării concediilor de odihnă într-un stat membru al UE.

„Reamintim asiguraților noștri care solicită și obțin cardul european de asigurări sociale de sănătate de la CAS Maramureș că au obligația să își mențină calitatea de asigurat în Romania cu plata contribuției sau prin efectul legii pe toată perioada de valabilitate a acestuia, în caz contrar sumele pentru serviciile medicale acordate în străinătate vor fi recuperate de la persoana în cauză, arată CAS Maramureș.

Ponderea cea mai mare a țărilor în care asigurații au beneficiat de servicii medicale pe baza acestui tip de card su t Austria, Germania și Ungaria

Dragoș HOJDA

Distribuie articolul
Adaugă un comentariu