In 2009, aproape 130 de maramureseni internati in spitalele din judet au primit „bonus” o infectie – Campion absolut, Spitalul Sighet

Intri in spital cu o boala si iesi cu mai multe. E trist, dar adevarat si se intimpla in Romania. Infectiile intraspitalicesti fac ravagii in intreaga tara, dar lipsesc cu desavarsire din statistici, acolo unde suntem creditati cu cel mai mic numar din Europa.

In 2009, aproape 130 de maramureseni internati in spitalele din judet au primit „cadou” inca o infectie. Cele mai multe infectii intraspitalicesti, 49 la numar, s-au inregistrat la Spitalul din Sighetu Marmatiei. Pe locul doi, cu 36 astfel de cazuri, se situeaza Spitalul Judetean Dr.Constantin Opris Baia Mare.

La polul opus, cu cate doua cazuri raportate sunt cel din Borsa si Spitalul de Pneumoftiziologie din Baia Mare. Potrivit directorului adjunct al Directiei de Sanatate Publica Maramures, doctor Carmen Sima, infectiile din spitale reprezinta una din marile probleme ale unitatilor sanitare romanesti.

Acestea nu pot fi eradicate, iar cifra raportata oficial catre DSP este departe de cea reala. Sima sustine ca nu toate infectiile intraspitalicesti sunt cauzate de culpe medicale. Unele sunt imposibil de evitat, cum ar fi cele care tin de actul medical. In orice spital exista o anumita concentratie de microorganisme.

radio galaxia

Distribuie articolul
Adaugă un comentariu