IMPORTANT – Schimbări pentru cetățenii străini din Maramureș odată cu încetarea stării de alertă

Inspectoratul General pentru Imigrări informează că, începând cu data de 9 martie a.c., și-a încetat aplicabilitatea Hotărârea Guvernului nr. 171 din 3 februarie 2022 privind prelungirea stării de alertă pe teritoriul României și stabilirea măsurilor care se aplică pe durata acesteia pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19. Ca urmare, documentele eliberate de structurile de imigrări a căror valabilitate a fost menținută conform Legii nr. 55 din 15 mai 2020 privind unele măsuri pentru prevenirea şi combaterea efectelor pandemiei de COVID-19, urmează să expire după o perioadă de 90 de zile de la încetarea stării de alertă.

„Astfel, începând cu data de 9 martie 2022, străinii și cetățenii Uniunii Europene, Spaţiului Economic European şi Confederaţiei Elveţiene, precum si membrii lor de familie, au la dispoziție 90 de zile pentru a efectua demersurile de înregistrare și de preschimbare/prelungire a documentelor care au expirat în această perioadă precum: certificatele de înregistrare a rezidenței sau cărțile de rezidență, permisele de ședere temporară și permisele de ședere pe termen lung. Pentru evitarea aglomerării în spațiile de lucru, Inspectoratul General pentru Imigrări recomandă utilizarea, în continuare, a aplicației Portal IGI prin care se poate obține o programare în vederea depunerii cererilor, înainte de prezentarea acestora la ghișeu.Aplicația poate fi accesată la următorului link: https://portaligi.mai.gov.ro/portaligi/.

Cetățenii pot obține informații complete și permanent actualizate privind legislația aplicabilă în domeniul migrației, azilului și integrării persoanelor, prin consultarea paginii de internet a instituției la adresa https://igi.mai.gov.ro/”, arată Inspectoratul pentru Imigrări.

Dragoș HOJDA

Distribuie articolul
Adaugă un comentariu