Icoana Maicii Domnului de la Rohia va fi adusă în Baia Mare

Sâmbătă, 3 iunie, icoana făcătoare de minuni a Maicii Domnului de la Mănăstirea „Sfânta Ana” Rohia va ajunge la Catedrala Episcopală ”Sfânta Treime” din Baia Mare, cu ocazia hramului.

”Facem cunoscut ca pentru bucuria și binecuvântarea credincioșilor și prin purtarea de grijă a Preasfințitului Părinte Iustin, de hramul Catedralei Episcopale va fi adusă spre închinare Sfânta Icoană făcătoare de minuni a Maicii Domnului de la Mănăstirea „Sfânta Ana” Rohia.

Sfânta Icoană fi purtată un procesiune de la Rohia la Baia Mare de către Arhim. Macarie Motogna, starețul Mănăstirii Rohia și va sosi la Catedrala Episcopală sâmbătă, la ora 16.30, unde va fi întâmpinată de cei doi ierarhi. Se va face procesiune de înconjurare a Catedralei în dangăt de clopote după care va fi așezată spre închinare în spațiul de sus a Catedralei. În continuare se va săvârși slujba Vecerniei de către Preasfințitul Timotei Sătmăreanul la care va asista și PS Episcop Iustin. Va urma Slujba privegherii după rânduială.

Duminică, 4 iunie 2023 – de Pogorârea Sfântului Duh, Rusaliile, de la ora 9.00, Preasfințitul Părinte Iustin, Episcopul Maramureșului și Sătmarului va sluji împreună cu Preasfințitul Părinte Timotei Sătmăreanul, Arhiereu-vicar, la Catedrala Episcopală „Sfânta Treime”din Municipiul Baia Mare, cu ocazia sărbătoririi hramului Sfintei Catedrale.

De la ora 17:00, în spațiul de sus al Catedralei Episcopale „Sfânta Treime” se va oficia Slujba „Vecerniei plecării genunchilor” urmată de Procesiunea de Rusalii „Purtați de Duhul Sfânt pe calea Bisericii”, ediția a 8-a, pe următorul traseu: Catedrala Episcopală – Bulevardul Republicii – Strada Vasile Alecsandri – Strada Hortensiei – Bulevardul Unirii – Catedrala Episcopală. În cadrul Procesiunii va fi purtată icoana făcătoare de minuni de la Mănăstirea „Sfânta Ana” Rohia”, transmite Episcopia Ortodoxă a Maramureșului și Sătmarului.

Vlad HERMAN

Distribuie articolul
Adaugă un comentariu